Απώλεια βάρους: 16 νέα φάρμακα αναμένει η αγορά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

  • Iatropedia newsroom
μεζούρα και φάρμακα για απώλεια βάρους
«Πλουσιότερη» κατά 16 νέα φάρμακα αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία η αγορά θεραπειών για την απώλεια βάρους

«Πλουσιότερη» κατά 16 νέα φάρμακα αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία η αγορά θεραπειών για την απώλεια βάρους, όπου σήμερα κυριαρχούν Novo Nordisk και Eli Lilly, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών από τις εταιρείες Morningstar και Pitchbook.

Τα 16 φάρμακα θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2029, όπως σημειώνουν.

Η αυξανόμενη ζήτηση για το Wegovy της Novo Nordisk και το Zepbound της Eli Lilly έχει προσελκύσει κι άλλους «παίκτες» στον αγώνα για το ποιος θα επικρατήσει τελικά στην πολλά υποσχόμενη αυτή αγορά.

Οι νεοεισερχόμενοι, ωστόσο, αναμένεται να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω, στην προσπάθειά τους να πάρουν κομμάτι της αγοράς.

Μεταξύ των υποψήφιων νέων θεραπειών είναι εκείνες των Boehringer Ingelheim και Zealand Pharma, της Roche, της Amgen και της Pfizer, σύμφωνα με την έκθεση των αναλυτών, υπό την προϋπόθεση ότι τα φάρμακα θα περάσουν με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές.

Νεοεισερχόμενες στη μάχη για την επόμενη θεραπεία απώλειας βάρους είναι επίσης οι εταιρείες Structure Therapeutics, Viking Therapeutics και Altimmune, ενώ αναμένονται και τα φάρμακα επόμενης γενιάς της Novo και της Lilly.

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, μέχρι το 2031, φάρμακα αυτής της κατηγορίας (GLP-1) θα παίρνει το 41% των ατόμων με διαβήτη και σχεδόν 1 στους 4 μη διαβητικούς ασθενείς με παχυσαρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάπι ή ένεση μία φορά τον μήνα; Το στοίχημα της «επόμενης μέρας» για τα φάρμακα αδυνατίσματος

Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών στην Ελλάδα

Καρκίνος: Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα σε νεαρές γυναίκες