Iatropedia

Αρχίζει στην Αθήνα το 36ο Ετήσιο Νευροχειρουργικό Συνέδριο

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Γερμανική και από την Ιταλική Νευροχειρουργική Εταιρεία.

Το 36ο Ετήσιο Νευροχειρουργικό Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία (ΕΝΧΕ) από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το συνέδριο «αποτελεί μοναδική ευκαιρία για δια βίου μάθηση, με θεματικές και διαδραστικές συνεδρίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Αποτελεί επίσης ένα ανοικτό forum ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων και διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων του νευροχειρουργικού ασθενούς, για τη διαχείριση σύνθετων χειρουργικών ευρημάτων», αναφέρει ο καθηγητής Νευροχειρουργικής Κωνσταντίνος Φουντάς, πρόεδρος της ΕΝΧΕ.

Στο συνέδριο θα διεξαχθούν επίσης επαναληπτικά φροντιστήρια Νευροανατομίας, τα οποία δίνουν ερεθίσματα στους νεότερους νευροχειρουργούς. Αποτελούν επίσης «μία διεξοδική ανασκόπηση» για τους πιο έμπειρους νευροχειρουργούς, προσθέτει ο κ. Φουντάς.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του εφετινού συνεδρίου αποτελεί η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Γερμανική και από την Ιταλική Νευροχειρουργική Εταιρεία.

Μέσω των συνεδριών στις οποίες συμμετέχουν νέοι αλλά και έμπειροι νευροχειρουργοί εξερευνάται το τοπίο της εκπαίδευσης. Δίνονται επίσης συμβουλές για τον σχεδιασμό μίας επιτυχημένης σταδιοδρομίας. Επιπλέον, οι συνεδρίες νέων νευροχειρουργών ασχολούνται με φλέγοντα νευροχειρουργικά ζητήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.