Iatropedia

Ασκληπιείο Βούλας: Ακυρώθηκαν χειρουργεία λόγω βλάβης στα κλιματιστικά

Περίπου 10 επεμβάσεις αναβλήθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας την Δευτέρα (17/06), εξαιτίας βλάβης στα κλιματιστικά.

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων, η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μια εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η βλάβη των απαρχαιωμένων κλιματιστικών μονάδων οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας των τριών από τις 7 χειρουργικές αίθουσες και στην αναβολή 10 προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, που αναβλήθηκαν μετά από προφορική ενημέρωση των θεραπόντων χειρουργών από την επιτροπή χειρουργείου.

«Ο διοικητής άφαντος», σχολιάζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Κι όμως, η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν οι διοικήσεις του νοσοκομείου μας δεν εκώφευαν στις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για την παλαιότητα των κλιματιστικών μηχανημάτων στα χειρουργεία και την κάκιστη συνθήκη που επικρατεί κάθε καλοκαίρι», τονίζουν.

Ασκληπιείο Βούλας: Νοσηλεύτρια λιποθύμησε λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας

Μόλις πριν μερικές ημέρες, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, συνάδελφος τους νοσηλεύτρια μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο φορείο από τη χειρουργική αίθουσα στην οποία εργαζόταν, λόγω της ασφυκτικής ατμόσφαιρας σε συνθήκες καύσωνα.

«Για τον υπουργό υγείας και τη διοίκηση του Ασκληπιείου όλα «βαίνουν καλώς». Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς και τους ασθενείς μας η πραγματικότητα είναι αυτή του νοσοκομείου που λειτουργεί μόνο εξαιτίας της αυταπάρνησης και της αφοσίωσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού», καταλήγουν στην καταγγελία τους.