Iatropedia

Ασκληπιείο Βούλας: Ουδέποτε ο Υπουργός εξεφράσθη προσβλητικά ή απαξιωτικά για λειτουργό του νοσοκομείου

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνεται ότι η όλη συνάντηση που ακολούθησε έγινε σε πνεύμα γόνιμο, αμοιβαίου σεβασμού και με πρόθεση εναγκαλισμού κάθε διαφορετικής άποψης

«Ουδέποτε ο Υπουργός Υγείας εξεφράσθη προσβλητικά ή απαξιωτικά για κάποιον λειτουργό του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας». Τουναντίον, κατά τη διάρκεια της ξαφνικά προγραμματισθείσας επίσκεψής του, στις 11 Ιουνίου, «ολιγομελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων, μίας συγκεκριμένης παράταξης, απαίτησε εκείνη την ώρα από τον Υπουργό, επιτακτικά και φωνασκώντας, να συναντηθεί σε ξεχωριστό χώρο μαζί τους, κάτι το οποίο και έγινε άμεσα δεκτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ που αναπαράχθηκε στον Τύπο.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου «η όλη συνάντηση που ακολούθησε έγινε σε πνεύμα γόνιμο, αμοιβαίου σεβασμού και με πρόθεση εναγκαλισμού κάθε διαφορετικής άποψης».

Ασκληπιείο Βούλας: Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου σχετικά με το συμβάν

Αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ που αναπαράχθηκε και σε ορισμένα μέσα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου και αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της 11ης Ιουνίου στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, η Διοίκηση του νοσοκομείου –με αποκλειστικό γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας- ξεκαθαρίζει τα εξής:

Ουδέποτε ο Υπουργός Υγείας εξεφράσθη προσβλητικά ή απαξιωτικά για κάποιον λειτουργό του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας. Τουναντίον, κατά τη διάρκεια της ξαφνικά προγραμματισθείσας επίσκεψής του εκείνης της ημέρας -η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε από τον ίδιο στις 11 μ.μ. της προηγούμενης- και ενώ περιδιάβαινε τους νέους, ανακαινισμένους χώρους του νοσοκομείου, ερχόμενος σε επαφή με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, παραϊατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, αλλά και πολλούς ασθενείς, οι οποίοι εξέφραζαν την ευαρέσκειά τους για την συντελούμενη αναβάθμιση της ποιότητας των παροχών υγείας, ολιγομελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων, μίας συγκεκριμένης παράταξης, απαίτησε εκείνη την ώρα από τον Υπουργό, επιτακτικά και φωνασκώντας, να συναντηθεί σε ξεχωριστό χώρο μαζί τους, κάτι το οποίο και έγινε άμεσα δεκτό.

Επισημαίνεται, άλλωστε, ότι η όλη συνάντηση που ακολούθησε έγινε σε πνεύμα γόνιμο, αμοιβαίου σεβασμού και με πρόθεση εναγκαλισμού κάθε διαφορετικής άποψης.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη στο Ασκληπιείο

Τι κατήγγειλε η ΟΕΝΓΕ

Να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όταν αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων προσπάθησε να εκφράσει στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εκείνος, αποφεύγοντας να απαντήσει στους εκπροσώπους του σωματείου, άρχισε να ρωτά ασθενείς και επισκέπτες αν είναι «ευχαριστημένοι». Τότε η γιατρός και πρόεδιρς του σωματείου και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Δέσποινα Τοσονίδου, απευθυνόμενη στον κ. Γεωργιάδη, είπε ότι «οι ασθενείς μένουν ευχαριστημένοι από την δουλειά μας, όχι από την πολιτική σας».

Τότε, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ο υπουργός Υγείας έχασε την ψυχραιμία του και αντί να απαντήσει επί της ουσίας, φέρεται να απάντησε επί του προσωπικού στη γιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδ. Γεωργιάδης: Αποβολή από το σύστημα συνταγογράφησης για τους ιδιώτες ιατρούς που δεν συνδράμουν δημόσια νοσοκομεία

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Τεστ ούρων υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη

Γιατί το γέλιο και το χιούμορ είναι το καλύτερο γιατρικό (ακόμη κι αν δεν είναι αυθόρμητο)