AstraZeneca: Σε καθεστώς fast-track αξιολόγησης το φάρμακό της για την πρόληψη της Covid

  • Iatropedia newsroom
AstraZeneca
Η υποβολή του αιτήματος βασίστηκε σε θετικά δεδομένα από δοκιμή τελευταίου σταδίου που έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης σε ασθενείς με ασθενέστερη ανοσία

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποδέχτηκε το αίτημά της για ταχεία αξιολόγηση του πειραματικού φαρμάκου της για την πρόληψη της COVID-19 (sipavibart), την ώρα που ο κορονοϊός βρίσκεται και πάλι σε έξαρση λόγω και των νέων παραλλαγών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Η υποβολή του αιτήματος βασίστηκε σε θετικά δεδομένα από δοκιμή τελευταίου σταδίου που έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης σε ασθενείς με ασθενέστερη ανοσία.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων) ενέκρινε την ταχεία αξιολόγηση του sipavibart καθώς θεωρήθηκε μείζονος ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία και τη θεραπευτική καινοτομία», ανακοίνωσε η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία.

Η ταχεία αξιολόγηση αποσκοπεί στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης από τον EMA αίτησης για άδεια κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca απέσυρε φέτος το εμβόλιό της για την COVID-19, λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων».

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Νέα αύξηση στα κρούσματα, αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα

Κορονοϊός: Έξαρση της Covid εν μέσω θέρους καταγράφουν οι ΗΠΑ

Πως μοιάζει το τσίμπημα από τσιμπούρι και πως να προφυλαχτείτε