Iatropedia

Άτομα με αναπηρία: Ζητούν την προστασία της Πολιτείας από τους πλειστηριασμούς και το κύμα ακρίβειας

Istanbul, Turkey - July 11, 2016: a young guy looking at landscape while traveling a passenger ship in a summer day

Η πολιτική και οικονομική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών είναι σήμερα περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ, σημειώνει με υπόμνημά της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, η ΕΣΑΜΕΑ.

Με δύο υπομνήματα σχετικά με τα θέματα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ζητά συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, ώστε να συζητηθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα με την μακροχρόνια οικονομική κρίση και εν συνεχεία την κρίση της πανδημίας, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν, όπως λένε, ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., η οποία καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών.

Εάν συνυπολογιστούν οι χαμηλές συντάξεις τους και το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, η πολιτική και οικονομική υποστήριξή τους είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ, όπως αναφέρουν.

Τι ζητούν από την κυβέρνηση τα άτομα με αναπηρία

Τα άτομα με αναπηρία συνοπτικά ζητούν:

Φορολογικά θέματα:

Το δεύτερο υπόμνημα αφορά στα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας (επισυνάπτεται).