Iatropedia

Χανιά: Πειθαρχική δίωξη σε γιατρό – Έλειπε αδικαιολόγητα από τη θέση της

Gavel and stethoscope. medical jurisprudence. legal definition of medical malpractice. attorney. common errors doctors, nurses and hospitals make

Η δίωξη αφορά γιατρό στις φυλακές Αγιάς, η οποία δεν πήγε στη δουλειά της για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Την πειθαρχική δίωξη μίας γιατρού που υπηρετούσε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων (φυλακές Αγιάς) αποφάσισε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, επειδή απουσίαζε κατ’ εξακολούθηση από την υπηρεσία της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, η γιατρός είχε τοποθετηθεί στο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο Φυλακών Χανίων. Οι απουσίες της όμως ήταν αλλεπάλληλες, είτε με νόμιμες άδειες είτε χωρίς αυτές.

Το επακόλουθο ήταν να απευθυνθεί επανειλημμένως στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης η διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χανίων, ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα και να υπάρξει μόνιμα γιατρός. Έτσι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στην γιατρό.

Την υπόθεση εξέτασε το ανώτατο αρμόδιο όργανο, το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων. Η γιατρός παραπέμφθηκε σε αυτό για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία της. Η απουσία αφορούσε το διάστημα από 13 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2024.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να της επιβάλλει την ποινή της στέρησης μισθού δεκατριών (13) ημερών. Ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου μειοψήφησαν, διότι ήθελαν να τις επιβληθεί στέρηση μισθού ίση με το διάστημα της αδικαιολόγητης απουσίας της.

Το Ειδικό Ιατρείο των φυλακών Αγιάς στελεχώθηκε με τρεις άλλους γιατρούς, έπειτα από παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά το παρελθόν υπήρξαν απανωτές καταγγελίες από τους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος, που ζητούσαν την ενίσχυση του ιατρείου. Επιπλέον, οι έγκλειστοι με ανακοινώσεις τους είχαν γνωστοποιήσει ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου χρειάσθηκε να συνδράμουν οι ίδιοι σε περιστατικά!

Φωτογραφία: iStock