Iatropedia

Χάος με την υπόθεση Πολάκη ή όταν ο άνθρωπος δεν έχει όρια…

Μαγνητοφώνηση του συνομιλούντα, έμμεσες απειλές, πολιτική ανωριμότητα και έλλειψη ψυχραιμίας... Είναι να αναρωτιέται πια κάποιος για την πολιτική ζωή της χώρας και για τα όσα ανέχεται ο έχων την ευθύνη για τους υπουργούς...

Ως αμιγώς ιατρική ιστοσελίδα, προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με όσα αφορούν τον κλάδο, να κρίνουμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όσα πράττει ή δεν πράττει στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, και να τηρούμε ίσες αποστάσεις από τις συντηρούμενες εντάσεις, εν πολλοίς προσωπικού χαρακτήρα. Αλλά κάποιες πράξεις ξεπερνούν το «προσωπικό» και αποκτούν πολιτική βαρύτητα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος μετά τη συνάντηση με την διοίκηση της Attica Bank που εκτάκτως συγκάλεσε χθες βράδυ ο κ. Στουρνάρας, «η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη ήταν σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank». Κι ως εδώ καλά και υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στη δίνη αποκαλύψεων για το δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε την στιγμή που οι υπόλοιποι πολίτες δεν  μπορούν να λάβουν αντίστοιχα και δη με προσημειωμένο σπίτι…

Πλην όμως, μας ήρθε μια ακόμα είδηση για το θέμα που έριξε το επίπεδο ακόμα περισσότερο: Ο κ. Πολάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, και του είπε να ελεγχθούν κι άλλα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από άλλες τράπεζες σε πολιτικά και μη πρόσωπα… Και μαγνητοφώνησε την συνομιλία -κατά πληροφορίες ειδοποιώντας τον πρώτα- για να την δώσει στη συνέχεια στη δημοσιότητα μέσω του φίλα προσκείμενου Documento!

Όπως πληροφορούμαστε αντηλλάγησαν οι παρακάτω διάλογοι:

«Σε γράφω, όπως με γράφεις κι εσύ». «Εγώ δεν σας γράφω πάντως» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος δεν έδωσε συναίνεση ούτε για την ηχογράφηση, ούτε για την δημοσιοποίηση της συνομιλίας τους. Και μάλιστα μαθαίνουμε ότι αργότερα, ο κεντρικός τραπεζίτης ενημέρωσε για το περιστατικό την ΕΚΤ.

Τέλος, αφού το εν λόγω site δημοσίευσε όλο τον διάλογο των δύο ανδρών, είχαμε και μια νέα ανάρτηση από τον υπουργό που ανέφερε:

Αντιδράσεις

Καταρχάς η ΝΔ καλεί την Δικαιοσύνη να παρέμβει για αυτή την «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.

Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.

ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Τι συμβαίνει; Οι οξύθυμοι  έφηβοι συχνά παίρνουν ένα απλό λάθος, και το μετατρέπουν -με υστερικές κινήσεις- σε λάθος πορεία ζωής. Κάτι τέτοιο ζούμε; Αλλά με μεσήλικα εκπρόσωπο της Πολιτείας;