Χωρίς πόσιμο νερό και κλιματισμό το Νοσοκομείο Έλενα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

  • Ρούλα Τσουλέα
Έλενα
Κάνουν λόγο για απαξίωση και κατάρρευση του μαιευτικού και γυναικολογικού νοσοκομείου.

Αντιμέτωποι με την έλλειψη πόσιμου νερού και κλιματισμού βρίσκονται οι επισκέπτες, οι έγκυοι και οι εργαζόμενου του Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εδώ και δύο μήνες κρίθηκαν ακατάλληλοι σχεδόν όλοι οι ψύκτες του νοσοκομείου, με συνέπεια να αποσυρθούν. Επιπλέον, ο κλιματισμός βρίσκεται σε κακή κατάσταση και, σε συνδυασμό με την έντονη ζέστη, δημιουργούνται αφόρητες συνθήκες στο νοσοκομείο.

«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα στο Έλενα, το βασικότερο είναι η έλλειψη πόσιμου νερού», δήλωσε στο Mega η πρόεδρος των εργαζομένων Μαρία Ζησιμάτου. «Για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, πριν από 2 μήνες από τους 29 ψύκτες νερού μόνο 3-4 δεν κρίθηκαν ακατάλληλοι. Έτσι αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι, χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα παρότι είχε καύσωνα».

Την όλη κατάσταση επιδεινώνει ο κακός κλιματισμός του νοσοκομείου, πρόσθεσε. «Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυοι, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Πηγαίνουμε και αγοράζουμε από το κυλικείο. Δίνουμε πια 30 ευρώ τον μήνα μόνο για εμφιαλωμένο νερό», πρόσθεσε.

Οι έγκυοι που νοσηλεύονται στο Έλενα, από την πλευρά τους, για να διατηρούν δροσερό το νερό που αγοράζουν το βάζουν στον κλιματισμό. «Υποτίθεται ότι βγάζει κάποια υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, εγγράφως και δια ζώσης την διοικήτρια. Μας απαντά πως θα διευθετήσει το θέμα και ότι το έχει δρομολογήσει, αλλά δεν έχει βάλει ούτε υπογραφές», τόνισε η κυρία Ζησιμάτου.

«Υπάρχει απαξίωση»

Όπως είπε, το Έλενα αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Όλο αυτό το διάστημα το μαιευτήριο λειτουργεί χωρίς καθόλου πόσιμο νερό, διότι δεν είναι πόσιμο το νερό στις βρύσες. «Οι ψύκτες είναι ειδικοί, φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο γιατί είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό», ξεκαθάρισε.

Όπως εξήγησε, το νοσοκομείο έχει τρία κτήρια και η έλλειψη πόσιμου νερού τα αφορά όλα. «Το Έλενα είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα και είναι κορυφαίο. Ωστόσο υπάρχει απαξίωση και το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει», υπογράμμισε. «Επιπλέον, είμαστε υπό συνεχή απειλή, έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατέληξε.


Φωτογραφία: Eurokinissi