Covid-19: Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν – Λέει ότι αισθάνεται καλά

  • Ελισάβετ Σταύρου
COVID-19
Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε πως «αισθάνεται καλά», αφού διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα COVID-19.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid. Θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του — την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του κ. Μπάιντεν αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως «αισθάνεται καλά», όμως η είδηση ότι διαγνώστηκε με COVID-19 δεν αποκλείεται να τροφοδοτήσει κι άλλο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για την ηλικία και την υγεία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Photo by Kevin Dietsch/Getty Images