Επίθεση Πολάκη στη νομική σύμβουλο του Άδ. Γεωργιάδη έκανε την Αθηνά Λινού να βάλει τα κλάματα- Τι απαντά ο υπουργός

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης - Πολάκης
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, που διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, o οποίος επιτέθηκε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τόσο απαξιωτικό τρόπο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού ζήτησε συγγνώμη με κλάματα για την απαξιωτική συμπεριφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενώ ο κ. Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο επεισόδιο Πολάκη σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας λέγοντας της: «Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο,  αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο πρώην αναποληρωτής υπουργός Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Η απάντηση του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο υπουργός Υγείας σχολίασε το γεγονός, αναφέροντας τα εξής:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ». Προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή, δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos. Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά.»