Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία – Εξετάζεται το πόσιμο νερό

  • Ρούλα Τσουλέα
γαστρεντερίτιδα
Μεταξύ των ασθενών συμπεριλαμβάνονται παιδιά και ηλικιωμένοι. Αρκετοί διακομίστηκαν στα Κέντρα Υγείας.

Δεκάδες άνθρωποι παρουσίασαν γαστρεντερίτιδα τα τελευταία 24ωρα στον δήμο Ρήγα Φεραίου της Μαγνησίας, με το πόσιμο νερό να θεωρείται υπεύθυνο.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, νόσησαν περίπου 30 κάτοικοι από τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Αρκετοί χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα και απευθύνθηκαν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Μεταξύ των ασθενών συμπεριλαμβάνονται παιδιά και ηλικιωμένοι.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ρήγα Φεραίου υπάρχουν ενδείξεις ότι η γαστρεντερίτιδα οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των δύο κοινοτήτων. Γι΄ αυτό τον λόγο συνιστά να μην χρησιμοποιείται για ανθρώπινη χρήση, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και ενέργειες.

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου προσθέτει ότι ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση Υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συνιστάται:

  • Στους κατοίκους να μην κάνουν κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής
  • Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων, ποτών γλυκών, άρτου κ.λπ.

Φωτογραφία: iStock