Από την πρώτη στιγμή, που η 17χρονη ιταλίδα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, οι γιατροί του νοσοκομείου -αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες που κλήθηκαν εκτάκτως για το περιστατικό- έδωσαν υπεράνθρωπη μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Όμως, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο και το νήμα της ζωής του κοριτσιού κόπηκε το πρωί της Τετάρτης.
Γιατρός του νοσοκομείου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της 17χρονης, μιλώντας στο iatropedia.gr τονίζει, ότι βιάστηκαν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν το περιστατικό, ως»Έμπολα» κάτι το οποίο ήταν εντελώς ανεύθυνο, όπως λέει, καθώς δεν έχουν βγει ακόμα οι εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ):
«Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όταν έρχεται ένα βαρύ περιστατικό από κάπου με διακομιδή και διασωληνώνεται στο δρόμο, στη διαφορική διαγνωστική μπαίνουν μία σειρά από πράγματα τα οποία δεν τα διαγιγνώσκουμε με το μαγικό μας δάχτυλο ή με το “μάτι”. Θα πρέπει να ξέρετε ότι γίνονται εξετάσεις οι οποίες δεν βγαίνουν αμέσως. Αυτή τη στιγμή έχουν σταλεί δείγματα παντού, για μια σειρά νοσήματα, και όλο αυτό είναι καθ’ υπερβολήν ψέμα. Κυριολεκτώ».
Από τη Νάξο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Νίκαιας
Η 17χρονη εμφάνιζε υψηλό πυρετό και συμπτώματα αιμορραγίας. Στη διακομιδή από τη Νάξο προς τη Νίκαια, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν.
«Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου», αναφέρει η γιατρός και συμπληρώνει: «Το κοριτσάκι το έφεραν στο παθολογικό τμήμα του ΤΕΠ από την Νάξο. Εκεί είχε γίνει πλήρης και σωστότατη και ακριβέστατη αντιμετώπιση. «Έγινε μεγάλη μάχη, αλλά χάθηκε το παιδί . Γι’αυτό μην αναπαράγετε ψεύδη. Περιμένετε μια μέρα να βγουν οι απαντήσεις να είμαστε σοβαροί σ’αυτά που λέμε»
«Δεν υπάρχει Έμπολα στην Ευρώπη»
«Δεν υπάρχει Έμπολα στην Ευρώπη, ‘Εμπολα υπάρχει στη Δημοκρατία του Κονγκό. Εκατό αίτια μπορεί να υπάρχουν», τονίζει με έμφαση η γιατρός και συμπληρώνει: «‘Εχει σταλεί για έλεγχο, έχει γίνει η σωστή αντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τα εκατό αυτά πιθανά αίτια, έχει γίνει υποστηρικτική αγωγή. Υπήρξαν άνθρωποι που ήταν όρθιοι δώδεκα ώρες δίπλα από το παιδί και πολύ σοβαροί επιστήμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ας είμαστε λίγο υπομονετικοί», καταλήγει.