Διαγνωστικές εξετάσεις: Αίρονται με υπουργική απόφαση οι περιορισμοί για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών

  • Iatropedia newsroom
Γιατρός, ασθενής, διαγνωστικές εξετάσεις
Για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους

Αίρονται, με υπουργική απόφαση, όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να κάνει λόγο για διόρθωση μιας μεγάλης αδικίας.

Πρόκειται για την 6η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός : «Από την επόμενη εβδομάδα, αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και τις εγκύους. Όταν οι άλλοι φωνάζουν, εμείς καθημερινά κάνουμε έργα για τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Η υπουργική απόφαση για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Η ανάρτηση του υπουργού για την άρση των περιορισμών στις διαγνωστικές εξετάσεις

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος 6ος όροφος

Το καλοκαίρι φεύγει, το άγχος έρχεται: Πως να αντιμετωπίσετε το φθινοπωρινό στρες

ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά ως υποκατάστατο του πλυσίματος των χεριών