Διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

  • Iatropedia newsroom
στηθοσκόπιο, αστέρια, διάκριση
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου διακρίθηκε στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα.

Στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας, το οποίο συγκέντρωσε επιστήμονες υγείας από όλη την Ελλάδα, το νοσοκομείο Ρεθύμνου κατέκτησε το δεύτερο βραβείο για τη μελέτη «Συγκριτική μελέτη αποτελεσματικότητας και ασφάλειας της ενδοφλέβιας χορήγησης τραμαδόλης ή ναλβουφίνης για την ανακούφιση του οξέος μετεγχειρητικού πόνου» (ΕΑ34). Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από την ειδικευόμενη αναισθησιολόγο Μαρίνα Χουστουλάκη, σε συνεργασία με τον διευθυντή Αναισθησιολογίας, Ιωάννη Χρονάκη, τις διευθύντριες Αναισθησιολογίας Παρασκευή Μαργαριτσανάκη και Βασιλική Ζώτου, την ειδικευόμενη αναισθησιολόγο Νικολέτα Τουρλίτη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς και τις Μανωλαράκη Μαρία και Μόκα Ελένη από το Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η επιτυχία της μελέτης, όπως επισημαίνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, βασίστηκε στη συλλογική προσπάθεια της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα της επιστημονικής έρευνας και την πρωτοποριακή εργασία που επιτελείται στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Επιπλέον, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου συμμετείχε στο συνέδριο με συνολικά τέσσερις μελέτες, όλες δημοσιευμένες στο Διεθνές Ιατρικό Περιοδικό AHR. Εκτός από τη βραβευμένη εργασία, οι μελέτες «Η Χρήση της ιατρικής κάνναβης σε υπερήλικα ασθενή με νευραλγία τριδύμου» (ΕΑ59), «Η αναλγητική αποτελεσματικότητα της διαδερμικής παλμικής νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες στη θεραπεία του χρόνιου πόνου» (ΕΑ60) και «Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου σε τελικού σταδίου οστεοαρθρίτιδα γόνατος» (ΕΑ79), αποτέλεσαν επίσης σημεία αναφοράς του συνεδρίου.

Στην αποστολή συμμετείχε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, το οποίο στο σύνολό του είχε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του συνεδρίου.

Παράλληλα, η ομαδική δουλειά ενισχύθηκε και από τη στενή συνεργασία με το Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με γιατρούς που συνέβαλαν στις μελέτες που παρουσιάστηκαν, αποδεικνύοντας την επιτυχημένη σύμπραξη επιστημόνων από τα δύο νοσοκομεία της Κρήτης, σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Νίκο Μαλλιαρό, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά και την επιστημονική τους διάκριση και όπως είπε: «Είμαστε περήφανοι για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, οι οποίοι με αφοσίωση και σκληρή δουλειά κατάφεραν να διακριθούν σε ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά συνέδρια της χώρας. Η βράβευση αυτή τιμά το νοσοκομείο μας και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Ιωάννη Χρονάκη, διευθυντή Αναισθησιολογίας, για τη συνεχή του προσπάθεια να προάγει την επιστημονική έρευνα και εκπαίδευση, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τη νέα γενιά επιστημόνων τονίζοντας επίσης πως: «Η διάκριση αυτή αποτελεί κίνητρο για περαιτέρω επιτυχίες και αποδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια του νοσοκομείου μας να προάγει την επιστήμη και την έρευνα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαραίτητο να διαβάζουμε βιβλία στα παιδιά, λέει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Γιατί έχω ξηρό δέρμα: 10 λόγοι και πως να το αντιμετωπίσετε

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και κίνδυνος από την υπέρταση: Ποια είναι τα συμπτώματα