Δημήτρης Κόκοτας: «Οι γιατροί δεν βιάζονται να τον αποσωληνώσουν και να βγει από τη ΜΕΘ», λέει η Μ.Παγώνη

  • Iatropedia newsroom
Κόκοτας
«Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να είναι στη ΜΕΘ. Η αποσωλήνωση είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία», λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να νοσηλεύεται για εντέκατη ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, μετά το έμφραγμα και την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στις 28 Μαρτίου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του διάσημου τραγουδιστή, επανέλαβε ότι οι γιατροί συνεχίζουν τις προσπάθειές του για αποσωλήνωση, ωστόσο είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

«Μέσα στο σαββατοκύριακο δεν έγινε από τους γιατρούς κάποια προσπάθεια αποσωλήνωσης, γιατί πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα από κάποιες εξετάσεις», είπε η κ.Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Γι’αυτό σήμερα θα γίνουν κάποιες εξετάσεις γα να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Δημήτρης Κόκοτας. Και σταδιακά, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ξανακάνουν απόπειρα αποσωλήνωσης», διευκρίνισε.

«Δεν μπορούμε να το τρέξουμε το περιστατικό. Η ομάδα των γιατρών ξέρει τι κάνει και καλά κάνει που δεν βιάζεται να βγάλει τον ασθενή από την μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, δεν είναι όλοι ίδιοι», τόνισε η κ.Παγώνη.

Η εγκεφαλική λειτουργία ελέγχεται, δεν καθυστερεί η αποσωλήνωση. Απλά δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI