Iatropedia

Διοικητές σε λίγα νοσοκομεία και κονδύλια από τον ΕΟΠΥΥ για κάλυψη των 2 εκατ. ανασφάλιστων

Με εξαγγελίες μέτρων ανακούφισης των ανασφάλιστων και άπορων Ελλήνων όπως και των μεταναστών και προσφύγων αλλά και με την ανακοίνωση των ονομάτων και των ...βιογραφικών κάποιων λίγων διοικητών νοσοκομείων, έδειξε χθες επιτέλους μια κάποια εξωστρέφεια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Λέρος, Σάμος και Ικαρία, Ρόδος, Κάλυμνος, Μυτιλήνη, Λήμνος και Κως, αλλά και Κιλκίς απέκτησαν επιτέλους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές για τα νοσοκομεία τους… Όχι άμεσα αλλά σε έναν περίπου μήνα θα έχουν βγει και τα ΦΕΚ που τυπικά θα τους διορίζουν. Τα ονόματα και τα αναλυτικά βιογραφικά τους ανακοίνωσε χθες βράδυ του υπουργείο Υγείας μετά την πολύωρη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ξανθός απουσία του Παύλου Πολάκη αλλά με την ευγενική συμμετοχή των γενικών γραμματέων του υπουργείου και guest star την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως ανακοίνωσε πρώτο το iatropedia χθες στις 12 το μεσημέρι όσο η συνέντευξη ήταν ακόμα σε εξέλιξη, θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για…. και 30 εκατ. ευρώ πάλι από τον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα που θα λαμβάνουν από ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς συμμετοχή, οι άποροι ασθενείς. Όπως έγινε γνωστό, «για τους διαμένοντες στην χώρα που δεν έχουν ΑΜΚΑ (κυρίως αλλοδαποί, μετανάστες, πρόσφυγες κλπ) υπάρχει πρόβλεψη για μια κάρτα, η οποία θα εκδίδεται από τα νοσοκομεία, διάρκειας 6 μηνών, για να μπορούμε να τους φροντίζουμε. Κυρίως θα είναι άτομα μα αναπηρία, γυναίκες, παιδιά και χρόνια πάσχοντες».

Και όπως παραδέχτηκε ο κ. Ξανθός, «για όλα αυτα χρειάζεται ένα σύστημα υγείας επαρκώς χρηματοδοτημένο με αρκετούς πόρους, ώστε να καλυφθούν όλοι οι άνθρωποι.Έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία. Δημοσιονομικά υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ μέσω ΕΟΠΥΥ, οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και η κρατική χρηματοδότηση έχουν αυξηθεί. Φέτος το όριο των δαπανών είναι 1,64 δισ ευρώ έναντι 1,3 δισ το 2015».

Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες για τους διοικητές: 

Στο ΚΘ-ΚΥ  ΛΕΡΟΥ διοικήτρια αναλαμβάνει η Σαρίκα Ελένη-Λύδα Βιολόγος στο Α’ Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Έχει διδακτορική Διατριβή στον Τομέα  Γενετικής και Βιοτεχνολογίας από το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας και Πτυχίο Βιολογίας, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη για τον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό  εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» .

Στο Γ.Ν. Σάμου-Ικαρίας ο Θεόφιλος Λάζαρος, χημικός που έχει εργαστεί ως Συνεργάτης  του Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα  Άνδρου, ως Αναπληρωτής καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ως   Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε.. Ενώ εκτός από το πτυχίο Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών   Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών  είναι φοιτητής  στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών  Σπουδών Διαχείρισης Αποβλήτων και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Στο ΓΝ Μυτιλήνης διοικήτρια επιλέχθηκε η Ζερβού Αννα συνταξιούχος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού στο τομέα της Υγείας. Οι σπουδές της αποτελούνται από το πτυχίο Νομικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών, του τμήματος Διοικητικών Διευθυντών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 8 έτη στον ιδιωτικό τομέα και για περισσότερα από 20 έτη σε Νοσοκομεία ως Διοικητική Υπάλληλος και Προϊστάμενη Διοικητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου αναπληρωτής διοικητής επιλέχθηκε ο Μονοκρούσος Θεόδωρος, συνταξιούχος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Οικονομολόγου. Οι βασικές του σπουδές είναι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά με μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 8 έτη στον Τραπεζικό Τομέα, για 7 έτη σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα και για 13 έτη ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο ΓΝ Κιλκίς ως διοικήτρια επιλέχθηκε η Βλάχου Μαρία,  πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Στο ΓΝ Ρόδου ως διοικήτρια αναλαμβάνει καθήκοντα η Χατζηστρατή Αικατερίνη συνταξιούχος Οδοντίατρος του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ. Οι σπουδές της εκτός από το βασικό της πτυχίο στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπληρώνονται από τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου και  στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε για περισσότερα από 25 έτη ως Οδοντίατρος του ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Διευθύντριας.

Ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Ρόδου επιλέχθηκε ο Βασιλειάδης Σταμάτιος. Οι βασικές σπουδές του είναι στην  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ομεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης στις Διεθνείς Σχέσεις. Αμφότεροι οι τίτλοι σπουδών αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του  San Diego των ΗΠΑ. Εχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής δημόσιων φορέων επιμόρφωσης καθώς και ως ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Γ.Ν.-Ν.Υ Καλύμνου αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Βόλος Εμμανουήλ, πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση. Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός συστημάτων  και σύμβουλος λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ΓΝ Κω αναπληρωτής διοικητής ο  Γεωργαντής  Νεκτάριος  Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος Μηχανικός Υπολογιστών Δήμων στο νησί της Κω.