Δωρεάν ακοομετρήσεις στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Χανίων έως τις 4 Ιουνίου

  • Iatropedia newsroom
ακοομέτρηση
Οι ακοομετρήσεις θα πραγματοποιούνται έως τις 4 Ιουνίου παρουσία γιατρών

Ξεκίνησαν σήμερα δωρεάν ακοομετρήσεις στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Χανίων.

Οι ακοομετρήσεις θα πραγματοποιούνται έως τις 4 Ιουνίου παρουσία γιατρών, δράση που διοργανώνεται από το τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με την Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης και Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, Ιωάννης Σφυράκης, «στο πλαίσιο δια βίου ενημέρωσης και προάσπισης της υγείας των δημοτών μας αλλά κυρίως της Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμος Χανίων λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, διοργανώνει δωρεάν ακοομετρήσεις στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι ακοομετρήσεις είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και αφορούν όλους τους πολίτες και ελπίζουμε ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου οι πολίτες θα εκμεταλλευτούν των υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, έκανε λόγο για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την εξωστρέφεια τόσο του Δήμου Χανίων αλλά και του Νοσοκομείου Χανίων όσο αφορά στη στήριξη, στην ενημέρωση και στη φροντίδα των πολιτών του νομού.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαρίτων Παπαδάκης, υπογράμμισε: «Η βαρηκοΐα στις ηλικίες πάνω από 60 ετών είναι πολύ συχνή πάθηση, αφού παρουσιάζεται σε 7 στους 10 ανθρώπους και είναι συχνότερη ακόμα και από τον καρκίνο και τον σακχαρώδη διαβήτη. Οι εξετάσεις στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ προσβλέπουν στο να διαγνωστεί ο βαθμός και ο τύπος βαρηκοΐας και ανάλογα να κατευθύνουμε τον ασθενή».

Το πρόγραμμα των ακοομετρήσεων στα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Χανίων διαμορφώνεται ως εξής:

-28 Μαΐου ΚΑΠΗ Παλιάς πόλης, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.

-29 Μαΐου ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.

– 30 Μαΐου ΚΑΠΗ Παχιανών, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.

– 31 Μαΐου ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.

– 3 Ιουνίου ΚΑΠΗ Ν. Χώρας, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.

– 4 Ιουνίου ΚΑΠΗ Χαλέπας, 09.30 π.μ-14.30 μ.μ.».

Ενημέρωση και για την αρτηριακή πίεση

Παράλληλα, ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα ΜΜΜ (May Measurement Month) που περιλαμβάνει μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στον γενικό πληθυσμό κάθε Μάιο σε πάνω από 100 χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, επιστημονικό προσωπικό των ΚΑΠΗ και η Κινητή Μονάδα του Δήμου Χανίων θα βρεθεί στις 29 Μαΐου στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε πολίτες.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θαλάσσια ανεμώνη: Γιατί πρέπει να προσέχουμε να μην την αγγίξουμε

Καρκίνος πνεύμονα: Πειραματικό φάρμακο δίνει παράταση ζωής σε ασθενείς σε δοκιμή τελικού σταδίου

Κρασί και καθημερινή κατανάλωση: Τι δείχνουν πρόσφατες έρευνες