Δρ. Άντονι Φάουτσι: Σε πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο μετά από τσίμπημα κουνουπιού

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Ο φοβερός και τρομερός ανοσολόγος που έδινε το παράγγελμα για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19, Δρ. Άντονι Φάουτσι, μολύνθηκε από τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, νοσηλεύτηκε επί 11 ημέρες στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Σήμερα αναρρώνει στο σπίτι του, όπως αναφέρουν τα ενημερωτικά δίκτυα BBC, CBS και είναι καλά στην υγεία του, ενώ κατά την έναρξη των συμπτωμάτων εμφάνισε πυρετό, ρίγη και κόπωση.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιθανότατα προσβλήθηκε από τον ιό από τσίμπημα κουνουπιού στον κήπο του.

Δείτε επίσης: Στον κλοιό του Ιού του Δυτικού Νείλου η χώρα: 60 Δήμοι και 23 Περιφερειακές Ενότητες με κρούσματα – Ανησυχία στον ΕΟΔΥ

Ο Ιός του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος εμφανίζει φέτος έξαρση στη χώρα μας παρόμοια με αυτή του 2018, μόλις στον 1 από τους 5 τους οποίους προσβάλλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν αισθάνονται άρρωστοι, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο ιός εξαπλώνεται στους ανθρώπους όταν τα κουνούπια τσιμπούν μολυσμένα πουλιά και στη συνέχεια τσιμπούν και ανθρώπους, αναφέρει.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό, ενώ σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το τσίμπημα του κουνουπιού μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Δείτε επίσης: Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα και σε δεύτερο Δήμο στην Αττική

Άντονι Φάουτσι: Στο επιδημιολόγος που έκατσε στο σκαμνί μετά την πανδημία COVID-19

Ο Δρ. Φάουτσι, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, αποσύρθηκε από την συγκεκριμένη υγειονομική υπηρεσία το 2022.

Προηγουμένως είχε δηλώσει πως ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονταν απειλές κατά της ζωής τους είχε ζητήσει 24ωρη προστασία. Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει κριτική από μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας για τους χειρισμούς του στην πανδημία COVID-19.

Oδηγήθηκε μάλιστα ενώπιον του Κογκρέσου από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς με κατηγορίες για απόκρυψη την έμμεσης χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ, προς το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, του εργαστηρίου στην Κίνα που ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνδεθεί με την εμφάνιση του Covid-19.

Ο Δρ Φάουτσι απάντησε χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς ως ψευδείς και απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικά κίνητρα λόγω των δημοσίων διαφωνιών του με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο αποκορύφωμα της πανδημίας.