ΕΦΕΤ: Ανάκληση σοκολάτας που περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΦΕΤ
Σε σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα βρέθηκαν  αράπικα φιστίκια που δεν αναγράφονται στα συστατικά της.

Στην ανάκληση μίας σοκολάτας που περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία της, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ανακοίνωσε, το συστατικό εντόπισε η ίδια η εταιρεία που παράγει την σοκολάτα, στη διάρκεια αυτοελέγχου που έκανε. Αμέσως μετά ανακάλεσε το προϊόν και ενημέρωσε τις υπηρεσίες του.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι η εταιρεία SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. τον ενημέρωσε πως βρήκε αραχίδα (αράπικο φιστίκι) σε σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα. Η αραχίδα είναι αλλεργιογόνο συστατικό, αλλά δεν αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση της σοκολάτας στην ελληνική γλώσσα.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. Οι αριθμοί παρτίδας είναι L2407233 και L1308232. Οι ημερομηνίες λήξης είναι 24.07.2024 και 13.08.2024, αντιστοίχως.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία) να μην τις καταναλώσουν