ΕΚΑΒ: 31 άνθρωποι σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα – Έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ για εκκένωση Προνοιακής Μονάδας

  • Γιάννα Σουλάκη
φωτιά
Με ασφάλεια εκκενώθηκε το Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ", σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έκκληση κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, για την εκκένωση της Προνοιακής Μονάδας Μελισσίων.

Από το πρωί, οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ μετέφεραν -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr– στα νοσοκομεία που βρίσκονταν σε επιφυλακή, 31 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, από περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής στις οποίες η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της από το απόγευμα της Κυριακής (11/08) και εξακολουθεί να μαίνεται έως αυτήν την ώρα. Οι περισσότεροι ήταν ασθενείς που παρουσίασαν ήπιες αναπνευστικές εκδηλώσεις, από την εισπνοή του καπνού.

Επίσης, οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), πραγματοποίησαν την προληπτική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Αμαλία Φλέμινγκ», διακομίζοντας 35  ασθενείς στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Οι 20 ήταν άνδρες και οι 15 γυναίκες

Στην ασφαλή διακομιδή όλων των ασθενών από το Νοσοκομείο Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πριν λίγο ολοκληρώσαμε με απόλυτη ασφάλεια την εκκένωση του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. 23 ασθενείς μεταφέρθηκαν, οι 20 στην «Παμμακάριστο» και οι 3 στο «Σισμανόγλειο». Θερμές ευχαριστίες στην Γενική Γραμματέα κ. Βιλδιρίδου, στην Διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Μπαλαούρα και στην Διοίκηση και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια υπό εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες», ανέφερε.

Δείτε την ανάρτηση:

Όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ, για δεύτερο 24ωρο, παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε οποιοδήποτε περιστατικό που χρήζει επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση για εκκένωση της Προνοιακής Μονάδας Μελισσίων με 55 κατάκοιτους

Έκκληση στην Πολιτική Προστασία να δρομολογήσει την εκκένωση της Προνοιακής Μονάδας Μελισσίων, κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΔΗΝ).

«Η προνοιακή μονάδα ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ φιλοξενεί 55 ηλικιωμένα άτομα κατάκοιτους με αναπηρίες. Κάνουμε έκκληση στη Πολιτική Προστασία να συνδράμει, να συντονίσει την εκκένωση. Οι συνάδελφοι εκφράζουν κραυγή αγωνίας, καθώς ο φορέας μόνος του και με μόνη βοήθεια τους εργαζόμενους, προσπαθεί να κάνει την εκκένωση. Οι 20 από τους 55 κατάκοιτους μεταφέρονται στη προνοιακή μονάδα Δυτικής Αττικής και οι υπόλοιποι σε άλλες προνοιακές μονάδες. Απελπιστική η κατάσταση», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όλο το υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένει στις θέσεις του σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες, ΕΚΑΒ από χθες τη νύχτα.

«Επιστρέφουν οικειοθελώς από τις άδειες και δηλώνουν διαθεσιμότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει ότι οι υγειονομικοί έχουν αγωνία για την διάσωση των υγειονομικών και προνοιακών μονάδων από τη μανία της φωτιάς.