Iatropedia

ΕΚΑΒ: Εγκαινιάστηκε η Κινητή Μονάδα που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση στην Αγία Βαρβάρα

Το ΕΚΑΒ επέδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη αυτής της υπηρεσίας.

Ο σταθμός του ΕΚΑΒ που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας θα λειτουργεί επι 24ώρου βάσεως και θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, με εξοπλισμό, γιατρό και διασώστες.

Ο Δήμος παραχώρησε χώρο στην Πλατεία Μακρυγιάννη, στο παλιό ΚΕΠ Υγείας, όπου θα αναπαύεται το προσωπικό, όταν το ασθενοφόρο δεν θα βρίσκεται σε αποστολή.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ.Λάμπρος Μίχος, στον οποίο επιδώθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του χώρου που θα στεγάζεται η υπηρεσία.

«Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όχι απλό μεταφορικό μέσο αλλά ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, με πλήρη εξοπλισμό ανάνηψης (καρδιογράφο, απινιδωτή, οξυγόνο κλπ), με ΓΙΑΤΡΟ και ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, θα εξορμά από την πλατεία Μακρυγιάννη, όπου θα σταθμεύει σε 24ωρη βάση. Χτες εγκαινιάσαμε τον σταθμό, όπου θα αναπαύεται το προσωπικό, όταν το ασθενοφόρο δεν θα βρίσκεται σε αποστολή. Μεγάλη μου η τιμή μου να μου επιδώσει τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τη συμβολή του δήμου μας στην ανάπτυξη αυτής της υπηρεσίας», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ.Μίχος.