Iatropedia

Εκδήλωση για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στους ασθενείς με καρκίνο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Ανοιχτή συζήτηση για τα οφέλη που παρέχει η φυσική δραστηριότητα στους ασθενείς με καρκίνο, διοργανώνει το  Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence)  της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής, ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

H διεπιστημονική ομάδα του Sports Excellence, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής, Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, θα συναντήσει κορυφαίους ερευνητές, επαγγελματίες υγείας και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσω ενός ανοικτού διαλόγου με το κοινό, οι ειδικοί θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την ενσωμάτωση της άσκησης στην ογκολογική φροντίδα.

Στη συζήτηση οι ειδικοί θα παρουσιάσουν επίσης συνοπτικά τα αποτελέσματα της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αθλητικής Ογκολογίας ((European Network Exercise Oncology – ENEO). Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί στη θεραπευτική άσκηση από εξειδικευμένα διεθνή κέντρα. Μέσω του ΕΝΕΟ, οι επιστήμονες αποκτούν πρόσβαση σε τεράστιο δίκτυο γνωσιακών πόρων, τεχνογνωσίας και κοινής γνώσης. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουν τον αντίκτυπο των ερευνητικών τους προσπαθειών.

Η διαδραστική εκδήλωση παρέχει την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί αναλυτικά για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με καρκίνο σε όλα τα στάδια μίας δύσκολης διαδρομής.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι. Θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Για να δουν το πρόγραμμα της συζήτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πατήσουν ΕΔΩ.