ΕΚΕ: Πρωτιά των Ελλήνων καρδιολόγων στις ευρωπαϊκές εξετάσεις Γενικής Καρδιολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
εξετάσεις
Ελληνίδα πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη, ενώ η χώρα μας είχε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 82%.

Το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στην Ευρώπη πέτυχαν οι Έλληνες καρδιολόγοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), συμμετείχαν 51 καρδιολόγοι και πέρασαν οι 42. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνει μία Ελληνίδα ιατρός η οποία πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία από τους συμμετέχοντες όλων των χωρών!

Το ποσοστό επιτυχίας για όλες τις συμμετέχουσες χώρες ανήλθε στο 74,6% κατά μέσον όρο. Στην Ελλάδα, όμως, ανήλθε στο 82,3%, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις επιστημονικές  δεξιότητες που διαθέτουν οι νέοι Έλληνες καρδιολόγοι, τονίζει η ΕΚΕ.

Το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας  έχει ως κύριο σκοπό να παρέχει μια ευρεία, ισορροπημένη και επικαιροποιημένη εξέταση των βασικών καρδιολογικών γνώσεων που απαιτείται να διαθέτουν οι ειδικευόμενοι και οι ειδικοί καρδιολογίας στη μετέπειτα επιστημονική τους δραστηριοποίηση.

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εξετάσεων Γενικής Καρδιολογίας (European Exam in Core Cardiology) καθόρισε για εφέτος ως όριο επιτυχούς αποτελέσματος στις εξετάσεις τις 63 σωστές απαντήσεις επί συνόλου 120 ερωτήσεων (ποσοστό 52,6%).

Οι υψηλότερες βαθμολογίες

Από τους Έλληνες καρδιολόγους, οι πέντε καρδιολόγοι με την υψηλότερη βαθμολογία είναι οι:

  • Μαρία Κουρεμέτη
  • Ιωάννης Μπότης
  • Καλλιόπη Περλεπέ
  • Δημήτριος Μηλιόπουλος
  • Μαρία ‘Άννα Μπασμπάνη

Η κυρία Μαρία Κουρεμέτη συγκέντρωσε βαθμολογία 95,83% που είναι η υψηλότερη στις εξετάσεις για όλες τις χώρες.

Στους πέντε ιατρούς η ΕΚΕ θα επιστρέψει  το ποσό συμμετοχής τους στις εξετάσεις. «Τα αποτελέσματα και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας  των νέων Ελλήνων καρδιολόγων στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξετάσεις Γενικής Καρδιολογίας μας κάνουν υπερήφανους. Καταδεικνύουν την ποιότητα των επιστημόνων που ασχολούνται με την καρδιαγγειακή ιατρική. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο επικείμενο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο θα τιμήσει τους διακριθέντες καρδιολόγους», δήλωσε ο καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Κοχιαδάκης, πρόεδρος της ΕΚΕ.

Το European Exam in Core Cardiology (EECC) αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC), της Ένωσης Ευρωπαίων Ιατρικών Ειδικών Καρδιολογίας (UEMS-CS) και των συμμετεχουσών εθνικών και συνδεδεμένων Καρδιολογικών Εταιρειών. Υποστηρίζεται από ανεξάρτητη ακαδημαϊκή εποπτεία.