Έξι τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel – Νεκρές δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Καρδίτσα

  • Ρούλα Τσουλέα
Καρδίτσα
Τραγικός ο απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel. Υπάρχουν και τουλάχιστον έξι αγνοούμενοι άνθρωποι.

Δύο ακόμα ανθρώπινες ζωές κόστισε η κακοκαιρία Daniel. Νεκρές εντοπίστηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το Mega και η ΕΡΤ.

Οι γυναίκες είχαν ηλικία 75 και 85 ετών και εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι τους από άνδρες της ΕΜΑΚ. Νωρίτερα σήμερα είχε βρεθεί νεκρός και ο 49χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο από το πρωί της Τετάρτης, όταν είχε φύγει από το σπίτι του στο Πετρωτό Δομοκού.

Χθες είχε βρεθεί νεκρός στην Καρδίτσα ένας 82χρονος άνδρας, ο οποίος καταπλακώθηκε από όχημα στον Ελληνόπυργο. Τον άνδρα εντόπισαν και ανέσυραν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου.

Τη ζωή τους είχαν χάσει νωρίτερα μία γυναίκα ηλικίας 87 ετών, στην περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας, και ένας άνδρας 51 ετών στον Άγιο Γεώργιο Βόλου. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε ανάμεσα σε ένα σωρό από ξύλα, ενώ ο άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πρωτοφανή καταστροφή στην Καρδίτσα και γενικότερα στον θεσσαλικό κάμπο, με μεγάλα χωριά να έχουν σβήσει εντελώς από τον χάρτη. Τα ποτάμια της περιοχής υπερχείλισαν, με επακόλουθο τα σπίτια να εξαφανιστούν κάτω από τόνους νερού.

Εκτός από τους νεκρούς, η κακοκαιρία αφήνει πίσω της και αγνοουμένους. Έχουν αναφερθεί πως είναι έξι, αλλά εκφράζονται φόβοι πως ο αληθινός αριθμός είναι μεγαλύτερος. Και αυτό, διότι υπάρχουν ακόμα περιοχές όπου δεν έχουν φθάσει τα σωστικά συνεργεία. Επιπλέον, ουδείς γνωρίζει τι κρύβουν τα πλημμυρισμένα σπίτια.