Εκτός εντατικής η μικρή Αλεξία – Αναπνέει χωρίς μηχανική βοήθεια, αλλά ακόμη δεν επικοινωνεί

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξία
Ενα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση έκανε το μικρό κορίτσι που το Πάσχα τραυματίστηκε σοβαρά στον εγκέφαλο από αδέσποτη σφαίρα, και νοσηλευόταν επί σχεδόν ένα μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Σήμερα η μικρή Αλεξία βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη και την ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Μετά από κλινικοεργαστηριακή και απεικονιστική εκτίμηση, αλλά και αφού, όλο το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν αρκετές δοκιμές αποσύνδεσής της απο τον αναπνευστήρα, σήμερα οι γιατροί έκαναν το βήμα να την μεταφέρουν σε κανονικό θάλαμο. Ωστόσο, ακόμη είναι επιφυλακτικοί, καθώς τα επόμενα δύο 24ωρα θα δείξουν εάν αυτή η βελτίωση θα παραμείνει σταθερή.

“Σήμερα βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο, ώστε να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία και αποθεραπεία της”, είπε μιλώντας στο Iatropedia.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, κ. Παπασάββας.

Σύμφωνα με τον Διοικητή η μικρή Αλεξία έχει ακόμη μακρύ και δύσκολο δρόμο, όμως, κρίνεται σημαντικό το γεγονός ότι κατόρθωσε να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και πλέον να αναπνέει μόνη της χωρίς βοήθεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία του μικρού κοριτσιού με το περιβάλλον. Κι έτσι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Αύριο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο.