Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΕ
Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΚΕ για την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας.

Ομιλίες στα σχολεία για την προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ). Στόχος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση από την παιδική ηλικία στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Το πρόγραμμα της ΕΚΕ διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Καρδιολόγοι μέλη της ΕΚΕ θα ενημερώνουν τους μαθητές για τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θα απαντούν στα ερωτήματά τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών (Δ΄, Ε. ΣΤ΄ τάξη) και γυμνασίων (όλες τις τάξεις).

Η θεματολογία των παρουσιάσεων εστιάζεται μεταξύ άλλων στην αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας. Αφορά επίσης σημαντικές, γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις που έχει ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ ειδικά για τον σκοπό αυτό ηλεκτρονικά φυλλάδια, τα οποία εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Εταιρείας  πραγματοποιείται τα πέντε τελευταία χρόνια,  με ενημέρωση σχολείων σε αστικά κέντρα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποβολή συμμετοχών από σχολεία: 210-7258.006 και lignos@hcs.gr