Φωτιά στην Αττική: 15 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 2 πυροσβέστες

  • Γιάννα Σουλάκη
φωτιά
Τον -μέχρι στιγμής- απολογισμό της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει δάση και κατοικημένες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, παρέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τον Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, 15 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών και συγκεκριμένα οι 13 υπέφεραν από αναπνευστικά συμπτώματα ελαφριάς μορφής, ενώ οι δύο ήταν πυροσβέστες. Ο ένας είχε υποστεί θερμικά εγκαύματα και ο άλλος εισπνευστικά, όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη. Οι γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί στα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις περιοχές.

Στο νοσοκομείο 414 η πυρκαγιά παρουσιάζει μεγάλη δυναμική. Επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 μονάδες δασοκομάντος. Από αέρος επιχειρούν 33 εναέρια μέσα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι στην περίμετρο στην περιοχή της πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία.