Iatropedia

Ένταση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για τα απογευματινά χειρουργεία

Γιατροί που αντιτίθενται στα απογευματινά ιατρεία φώναξαν συνθήματα σε ημερίδα για τη βία κατά των υγειονομικών.

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από γιατρούς που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία.

Το Παπαγεωργίου είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου σήμερα κάνουν πρεμιέρα τα απογευματινά χειρουργεία. Το άλλο είναι το ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο οι  νοσοκομειακοί γιατροί του νομού αντιδρούν και έχουν οργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δύο νοσοκομεία. Πραγματοποιούν επίσης τρίωρη στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday, η ένταση καταγράφτηκε ανάμεσα σε γιατρούς και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Οι γιατροί μπήκαν στο αμφιθέατρο του Παπαγεωργίου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ημερίδα για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης Κατά της Βίας σε Ιατρούς και Υγειονομικούς. Στην ημερίδα παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμα Απογευματινά χειρουργεία – Θεσσαλονίκη: Επίσημη “πρώτη” παρουσία Γεωργιάδη – Θεμιστοκλέους – Διαμαρτύρονται οι γιατροί

Οι γιατροί φώναξαν συνθήματα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αντιδράσεις. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Με πληροφορίες από Newsit.gr