ΕΟΦ: Αποσύρει από την αγορά παρτίδες αντικαταθλιπτικού φαρμάκου

  • Iatropedia newsroom
ΕΟΦ
Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακαλεί δύο παρτίδες αντικαταθλιπτικού σκευάσματος.

Την ανάκληση δύο παρτίδων ενός φαρμακευτικού σκευάσματος, που χορηγείται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν ZANIPRAM OR.SO.D 40MG/ML BTx1FLx15ML και η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 23154 και 23155. Καλεί την εταιρεία να αποσύρει από την αγορά τις δύο συγκεκριμένες παρτίδες, καθώς δεν περιέχει τις ποσότητες σιταλοπράμης που αναγράφονται στην συσκευασία.

Η σιταλοπράμη έχει αντικαταθλιπτική δράση και εντάσσεται στην κατηγορία των αναστολέων της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRI)

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 23154 και 23155 του φαρμακευτικού προϊόντος ZANIPRAM OR.SO.D 40MG/ML BTx1FLx15ML (κωδ. 2620501) λόγω του ότι τα αποτέλεσμα του ποσοτικού προσδιορισμού citalopram που έγινε στις εν λόγω παρτίδες δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, βάσει των υπ’ αριθ. 173/24 και 172/24 Εκθέσεων Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση των εν λόγω παρτίδων από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η εταιρεία VOCATE AE ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Φωτογραφία iStock