ΕΟΦ: Μην αγοράζετε συμπληρώματα διατροφής από ΑΥΤΗΝ την ιστοσελίδα – Τι έδειξαν σχετικοί έλεγχοι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Προϊόντα που διατίθενται από την ιστοσελίδα www.americansupplement.eu περιέχουν μη επιτρεπόμενες ουσίες.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή του κοινού στην ιστοσελίδα www.americansupplement.eu που εμπορεύεται -μεταξύ άλλων- συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ κάποια από αυτά περιέχουν στη σύνθεσή τους μη επιτρεπόμενες ουσίες. Καλούνται οι καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ αν περιέλθουν στην κατοχή τους αυτά τα προϊόντα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής από την ιστοσελίδα www.americansupplement.eu

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι πωλούνται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.americansupplement.eu συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν στη σύνθεσή τους μη επιτρεπόμενες ουσίες όπως υοχιμβίνη (yohimbine), εφεδρίνη (ephedrine), ασπιρίνη (aspirin) και 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-hydroxytryptofan).
 
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Τσεχίας  μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC).