Επίσκεψη Γεωργιάδη στη Λέρο: «Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ»
«Δεν υπάρχει κανένα κρυφό ή φανερό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΕΣΥ όπως διαρκώς ακούω», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης στην επίσκεψή του στη Λέρου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Βασίλειο Νικόλαο Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη.
«Δεν υπάρχει κανένα κρυφό ή φανερό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΕΣΥ όπως διαρκώς ακούω. Έχω εξηγήσει εκατοντάδες φορές σε συνεντεύξεις μου ότι είναι παράλογο ένας Υπουργός Υγείας να θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ», σημείωσε ο ίδιος.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, ο Διοικητής του Γ.Ν. Λέρου Νικόλαος Φανιός, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, Βασίλειος Νικόλαος Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέρου και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέρου Τιμόθεο Κωττάκη και τον Δήμαρχο Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν υφίσταται σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε συγκεκριμένα:
«Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία όπως κάθε τι ιδιωτικό έχει ως σκοπό το κέρδος. Το ΕΣΥ έχει ως σκοπό να παρέχει υπηρεσίες και έχει εξ ορισμού ζημία, άρα δεν μπορείς να ιδιωτικοποιήσεις το ΕΣΥ και να το ήθελες. Άρα όλη η φασαρία που κάνετε και ο αγώνας σας να σταματήσετε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, είναι ένας αγώνας που κάνετε σε κάτι που δεν υπάρχει. Δικαίωμά σας να το κάνετε, εγώ δεν μπαίνω στις διαθέσεις των ανθρώπων, απλώς προσπαθώ να εξηγήσω ότι αυτή είναι μία μάχη χωρίς εχθρό. Δεύτερον, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από άλλα νοσοκομεία στη χώρα. Τα προβλήματά του είναι τα κοινά προβλήματα που έχουν τα περιφερειακά νοσοκομεία. Δέχομαι όμως ότι η νησιωτικότητα πάντα δημιουργεί κάποιες μεγαλύτερες προκλήσεις τις οποίες πρέπει το κράτος να λαμβάνει υπόψη του. Ήρθαμε εδώ. Θα εργαστούμε για τις προκηρύξεις του Σεπτεμβρίου με βάση και τα νέα κίνητρα, γιατί εντός ολίγου θα εκδοθεί η ΚΥΑ με τις άγονες περιοχές και τα νέα κίνητρα για να μπορούμε να κάνουμε προκηρύξεις με τις ειδικότητες που έχουμε πρόβλημα. Με τη διάταξη για τους αξονικούς θα μπορούμε να κάνουμε τις εξ’ αποστάσεως διαγνώσεις, άρα θα λύσουμε αυτό το θέμα για να μειωθούν οι αναμονές. Αφού κάνουμε τις προκηρύξεις και αφού μπουν τα κίνητρα και δούμε «τι ψάρια πιάσαμε», σε 3 – 4 μήνες θα κάνουμε πάλι στο γραφείο μου μία σύσκεψη με τους βουλευτές για να δούμε τι από αυτά που είπαμε σήμερα υλοποιήθηκε και τι θα προετοιμάσουμε για τον επόμενο χρόνο. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Διοικητή. Κύριε Φανιέ είστε πολύ άξιος για αυτή τη θέση. Νομίζω είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση».