Η λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια ασφαλείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, λένε οι εργαζόμενοι: «Έχουμε έναν επικουρικό αναισθησιολόγο που με προφορικό εντέλλεσθε εφημερεύει 60 συνεχόμενες μέρες εντός νοσοκομείου. Η κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης εργασίας του ιατρού χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση που προβλέπει ο νόμος, τείνει να γίνει επικίνδυνη για τους ασθενείς»
Δείτε το σχετικό έγγραφο που απέστειλε η Διοίκηση του νοσοκομείου προς τον γιατρό με την εντολή να εφημερεύει συνεχώς, χωρίς ρεπό και άδειες!
Η κα Ιορδανίδου διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφα και την ενημέρωση από τον ίδιο τον ιατρό, δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να βρεθεί λύση, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Εδώ και πολύ καιρό ζητούμε με επιτακτική ανάγκη να γίνουν προσλήψεις γιατρών για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Αντί αυτού με τις εξαντλητικές πρακτικές φτάνουμε να έχουμε κίνητρα αποχώρησης και των λίγων που υπάρχουν. Πάνω από όλα όμως προέχει η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών για την αντιμετώπιση τους. Οι μεθοδεύσεις που ακολουθεί η διοίκηση βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Φτάνει πια η ανοχή σε βάρος του Λημνιακού λαού! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!»
Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ
Σε σχετική καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις καταγγελίες και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού : «Το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας και στα νησιά οι Υγειονομικές Μονάδες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα. Για να μην χαθούν ζωές ασθενών τσάμπα για άλλη μια χρονιά και να μην εκτιθέμεθα διεθνώς, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας των νησιών με Προσωπικό και κονδύλια. Είναι αδιανόητο στα νησιά των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου πολλά Νοσοκομεία να έχουν σταματήσει την Δευτεροβάθμια λειτουργία τους».
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα νησιά, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία:
«Σταμάτησαν χειρουργεία, δεν γίνονται καν φυσιολογικοί τοκετοί (Λήμνος, Νάξος, Σαντορίνη). Στη Λήμνο έγιναν όλο και όλο τον τελευταίο χρόνο 5 τοκετοί. Όλα τα περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Σύρου ή σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης. Η βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο, λειτουργεί μόνο τις μισές ημέρες το μήνα με κατάλληλο ελικόπτερο που μπορεί να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των μικρών νησιών των Κυκλάδων. Τις άλλες μισές ημέρες διατίθεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μεγάλο και ακατάλληλο ελικόπτερο όπως ΚΕΑ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΤΗΝΟΣ. Εάν χρειασθούν διακομιδές από εκεί τις ημέρες που δεν προσγειώνεται το ακατάλληλο ελικόπτερο τι θα γίνουν οι ασθενείς; Δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ στις Κυκλάδες. Στο Νοσοκομείο Σύρου τώρα φτιάχνουν ΜΑΦ 4 κλινών που αποκλείεται να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Διασωληνωμένοι ασθενείς που διακομίζονται από νησιά νοσηλεύονται στην Μονάδα Εμφραγμάτων 4 κλινών!!!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Διαβάστε επίσης:
Πως δικαιολογήθηκε το ΕΚΑΒ για τον θάνατο πρόωρου βρέφους στην Τήνο