Έρπης ζωστήρας: Δείτε τα προειδοποιητικά σημάδια

  • Iatropedia
Ο έρπης ζωστήρα μπορεί να παραμένει για δεκαετίες στο σώμα χωρίς να προκαλεί κανένα σύμπτωμα. Πότε εμφανίζεται; Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια;

Ο ιός του έρπη ζωστήρα μπορεί να παραμένει για δεκαετίες στο σώμα χωρίς να προκαλεί κανένα σύμπτωμα. Σε μερικούς ανθρώπους, ο ιός ξυπνά και ταξιδεύει κατά μήκος των νευρικών ινών στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα , οδυνηρό εξάνθημα που ονομάζεται έρπης ζωστήρας.

Με τι μοιάζει;

Το εξάνθημα μπορεί να είναι ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από φουσκάλες το οποίο εκδηλώνεται συχνά γύρω από τη μία πλευρά της μέσης. Η επόμενη πιο κοινή θέση βρίσκεται σε μια πλευρά του μετώπου ή γύρω από το ένα μάτι.

Συμπτώματα: Πριν από το εξάνθημα

Τα πρώτα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα εμφανίζονται μία έως πέντε ημέρες πριν από το εξάνθημα. Τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

Κνησμό

Μούδιασμα

Πόνο

Άλλα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Πυρετό

Ρίγη

Πονοκέφαλοι

Ο έρπητας ζωστήρας ή κάτι άλλο;

Μικρές φουσκάλες που εμφανίζονται μόνο στα χείλη ή γύρω από το στόμα μπορεί να είναι έρπης, ο οποίος προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα. Επίσης οι φουσκάλες που εμφανίζονται μετά από κηπουρική, ή ένα περίπατο στην εξοχή θα μπορούσε να είναι μια αντίδραση στο δηλητήριο καόπιοι φυτού όπως ο κισσός.

Τι προκαλεί έρπητα ζωστήρα;

Ο ιός της ανεμευλογιάς είναι ο ένοχος ο οποίος, εγκαθίσταται στα νευρικά κύτταρα και μπορεί να ξυπνήσει χρόνια αργότερα, προκαλώντας έρπητα ζωστήρα.

Ο έρπητας ζωστήρας

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την πάθηση απλά κοιτάζοντας το εξάνθημα. Εάν έχετε συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα, δείτε τον γιατρό σας, ακόμη και αν νομίζετε ότι έχετε ποτέ δεν είχε ανεμοβλογιά.

πηγή http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρπης Ζωστήρ: όσα πρέπει να γνωρίζετε