ΕΣΑμεΑ: Ανησυχία για τη μεταστέγαση τριών ειδικών σχολείων στην Πυλαία

  • Ρούλα Τσουλέα
ειδικά σχολεία
Πρόκειται για το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και το Νηπιαγωγείο Αυτισμού.

Ανησυχία για τρία ειδικά σχολεία που στεγάζονται στην περιοχή της Πυλαίας εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καθώς πρέπει να έχουν μετεγκατασταθεί έως το νέος έτος αλλά δεν έχει καμία ενημέρωση για την μεταστέγασή τους.

Τα τρία ειδικά σχολεία είναι το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και το Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως εξηγεί, έχουν απομείνει λίγες εβδομάδες για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, αλλά έως στιγμής δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την μεταστέγασή τους.

Το ζήτημα είχε προκύψει στις αρχές του έτους, όταν η ΕΣΑμεΑ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία θα μεταστεγάζονταν σε νέο κτήριο. Το κτήριο θα ήταν κατάλληλο και προσβάσιμο για όλους, ενώ θα βρισκόταν εντός της ευρύτερης περιοχής.

«Η μέχρι σήμερα έλλειψη ενημέρωσης προκαλεί έντονη ανησυχία», τονίζει η Συνομοσπονδία. Επιπλέον, «εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων».

Η ΕΣΑμεΑ έχει αποστείλει επιστολή στον κ. Α. Κόπτση, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλους τους αρμοδίους, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα.

Ζητά επίσης να μάθει ποιες δρομολογούνται λ.χ. για την ετοιμότητα και καταλληλότητα των νέων υποδομών, το αίτημα προς την Περιφέρεια αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών, την ενημέρωση εκπαιδευτικών γονέων κ.λπ.

Καθώς, εξ άλλου, επίκειται σύντομα η έναρξη του νέου σχολικού έτους, η ΕΣΑμεΑ ζητά τη διαβεβαίωση και την εκ νέου δέσμευση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ότι η σχολική χρονιά θα αρχίσει ταυτοχρόνως και σε ίση βάση για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές με αναπηρία της χώρας, σε σχολικό περιβάλλον κατάλληλο και προσβάσιμο στην περιοχή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία: iStock