Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασαν 5.000 μπουκάλια δροσερό νερό και πρόσφεραν πρώτες βοήθειες σε τουρίστες στην Ακρόπολη (φωτο)

  • Iatropedia newsroom
Ερυθρός Σταυρός
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διένειμε 5.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες της Ακρόπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/7) η μεγάλη δράση υποστήριξης των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω καύσωνα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες στιγμές δροσιάς, Πρώτες Βοήθειες αλλά και αναλυτική ενημέρωση για τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), διένειμαν 5.000 μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα.

Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς έκτακτα περιστατικά (θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, μικροτραυματισμοί, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα βρίσκεται ξανά την Παρασκευή (19/7) και ώρα 9:30 – 11:30 π.μ., έξω από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών και τουριστών, προκειμένου να παράσχουν δροσερά εμφιαλωμένα νερά στο κοινό αλλά και ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων θερμοκρασιών.