Iatropedia

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 13 και 14 Δεκεμβρίου

Η αιμοδοσία θα γίνει κατόπιν ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί η αναίτια αναμονή και ο συνωστισμός.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Επιτροπή Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2023.

Η αιμοδοσία θα διεξάγεται από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι, στο φουαγιέ του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι απαραίτητο να γίνεται με προκαθορισμένη ροή, ώστε να αποφευχθεί η αναίτια  αναμονή και ο συνωστισμός. Γι’ αυτό τον λόγο, οι υποψήφιοι αιμοδότες καλούνται να δηλώσουν «πρόθεση συμμετοχής» στη Γραμματεία της Επιτροπής Υγείας του ΑΠΘ,  ώστε να προσδιοριστεί η ώρα προσέλευσής τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2310-995 360.

Στον χώρο όπου θα διεξάγεται η αιμοδοσία θα γίνεται επίσης ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες για θέματα αιμοδοσίας, δωρεάς σώματος και οργάνων. Θα γίνεται επίσης ενημέρωση για τις μεταμοσχεύσεις και θα παρέχεται η δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών.

Όσες/όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους.

Φωτογραφία: iStock