Ευαγγελισμός ώρα μηδέν: Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό

  • Iatropedia
Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό. Σήμερα το πρωί ιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως δήλωσε στο Newsit o καρδιολόγος του Ευαγγελισμού και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας «κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες ο Ευαγγελισμός δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση, ούτε το 10% των κονδυλίων που απαιτούνται δεν έχει έρθει. Το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει γίνει επιχορήγηση 4.850 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, λείπουν περίπου 1.000 θέσεις όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 500 θέσεις είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και θέλουν να μας φέρουν περίπου 20 επικουρικούς, ούτε καν μόνιμο προσωπικό.

Αυξάνεται η λίστα

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού η λίστα αναμονής για χρόνια περιστατικά μεγαλώνει και παρατηρείται καθυστέρηση στα επείγοντα» αναφέρουν και σημειώνουν ότι λειτουργούν μόνο οι 10 από τις 15 νέες χειρουργικές αίθουσες.

Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσης λόγο για «εργασιακή εξουθένωση». Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα ρεπό που οφείλονται στο μη ιατρικό προσωπικό ανέρχονται σε 16.000.

«Παρά την ψήφιση τροπολογίας για πληρωμή υπερωριών (αργίες, νύχτες κ.λπ.) του λοιπού προσωπικού (πλην γιατρών) που είναι πετσοκομμένες κατά 20% σε σχέση με πέρσι, η υπόσχεση ότι θα γίνει συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πληρωθεί το 1ο τετράμηνο στις 27 Ιουνίου, αποτελεί εντέλει προσβολή για τη νοσηλεύτρια που ξενυχτάει με 90 λεπτά την ώρα πρόσθετη αμοιβή» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Ηλίας Σιώρας.