Ο γιατρός περνάει από σκανάρισμα τα σχετικά έγγραφα και τα «φορτώνει» στην πλατφόρμα -είτε γράφει εναρκτήρια συνταγή είτε επαναληπτική-. Ταυτόχρονα γράφει -σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν κατά περίπτωση- την ηλεκτρονική συνταγή στον ασθενή του.
Σειρά τώρα έχει ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ που θα ελέγχει τα έγγραφα και την συνταγή του γιατρού ώστε να την εγκρίνει ή να την απορρίψει… Αν ένας γιατρός δεν το κάνει αυτό (λόγο φόρτου εργασίας) μέσα σε 5 ημέρες από την υποβολή, ο φάκελος περνάει ηλεκτρονικά στον δεύτερο γιατρό ο οποίος έχει κι αυτό 5 μέρες στη διάθεσή του για τον έλεγχο. Αν τέλος, δεν τα καταφέρει κι αυτός, περνάει σε έναν τρίτο που επίσης έχει 5 μέρες περιθώριο να τελειώσει την εργασία. Αν δεν το κάνει κι αυτός, τότε η όλη διαδικασία ακυρώνεται -αφού τα έγγραφα δεν φαίνονται πια επισυναπτόμενα- και επιστρέφει πίσω στο γιατρό που έκανε τη συνταγογράφηση για να ξεκινήσει από την αρχή!!!
Ομοίως συμβαίνει αν κάποιο έγγραφο δεν έχει σκαναριστεί σωστά, δεν είναι όπως πρέπει, ή κάποιο έγγραφο λείπει από τον ηλεκτρονικό φάκελο.
Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος, ένας ασθενής, ένας σοβαρά και χρόνια πάσχον που χρειάζεται αυτό το ειδικό φάρμακο, απλά περιμένει… Με κίνδυνο της ζωής του; Πιθανώς!