Iatropedia

Φωταγώγηση εμβληματικών σημείων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Η φωταγώγηση αποτέλεσε ισχυρό, συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης προς τους ασθενείς με καρδιοπάθειες.

Στη φωταγώγηση τριών εμβληματικών σημείων της χώρας μας προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς αποτελεί μια διεθνή εκστρατεία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα – την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Για τον εορτασμό της, φωταγωγήθηκε η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας.

Η φωταγώγηση αυτών των σημείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτέλεσε ισχυρό, συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης προς τους ασθενείς με καρδιοπάθειες. Ταυτοχρόνως ήταν και ένα κάλεσμα για δράση. Το μήνυμα ήταν σαφές: με την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ο φωτισμός έγινε σε αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν τον αγώνα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ενέργεια αποτελεί μέρος των ευρύτερων δράσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, ο οποίος εργάζεται αδιάκοπα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τη στήριξη των ασθενών και την προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο λόγω των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν επίσης σοβαρή πρόκληση για τη δημόσια υγεία, με βαθιές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η δράση του Συνδέσμου αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό, ώστε να μειωθεί το φορτίο αυτών των παθήσεων στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους πολίτες για να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς τους να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει: