Iatropedia

Φωτιά στη Motor Oil: Στο νοσοκομείο τρεις ελαφρά τραυματίες – Επιτόπου ισχυρή δύναμη του ΕΚΑΒ

Dangerous red flames of strong fire and dramatic black clouds of smoke covered sky. Natural atmospheric dispersion. Soft, selective focus, motion blur from fire and high temperature from flames.

Στο χώρο που βρίσκονται τα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους έχει ξεσπάσει η φωτιά που έχει κινητοποιήσει πυροσβεστική και υγειονομικές υπηρεσίες το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024).

Όπως αναφέρει το korinthostv η φωτιά που έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις της Motor Oil προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή (διαδικασία shut down), κατά την οποίο πραγματοποιείται καθαρισμός από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα σε αυτή. Η περιοχή έχει πνιγεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μαζί με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρεί και η ομάδα κατάσβεσης του διυλιστηρίου.

Στα διυλιστήρια έχουν σπεύσει δυο ασθενοφόρα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Κορίνθου.

Σύμφωνα με το loutrakiblog οι τραυματίες από την φωτιά που προκλήθηκε από έκρηξη στο παλιό διυλιστήριο της Motor Oil είναι τρεις.

Δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο τρίτος νοσηλεύεται στο Θριάσιο επίσης χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα κατάσβεσης που υπάρχουν εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365 οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος.