Iatropedia

Φωτιά στην Αττική: Σε ξενοδοχείο της Αθήνας 35 ασθενείς νευροψυχιατρικής κλινικής που εκκενώθηκε

φωτιά στον Βαρνάβα

Διακομίσθηκαν αρχικά στο ΟΑΚΑ, όπου έως σήμερα έχουν φιλοξενηθεί άλλοι 150 πυρόπληκτοι.

Εκατόν πενήντα (150) πυρόπληκτοι έχουν φιλοξενηθεί έως και σήμερα στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου είχαν μεταφερθεί προσωρινά και 35 ασθενείς από το νευροψυχιατρικό θεραπευτήριο που εδρεύει στην Πεντέλη. Οι ασθενείς, ηλικίας 25 έως 93 ετών, μετά από ολιγόωρη φιλοξενία οδηγήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολούθως εστάλη στο ξενοδοχείο από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κλιμάκιο, για την παροχή συνδρομής προς τους φιλοξενούμενους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας στο ΟΑΚΑ, οι πυρόπληκτοι είχαν στη διάθεσή τους βασικές υπηρεσίες υποστήριξης (φαγητό, νερό και χώρους ανάπαυσης). Είχαν επίσης υγειονομική περίθαλψη, όπου ήταν απαραίτητη.

Η μεταφορά των πυροπλήκτων έγινε κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Τους φιλοξενούμενους συνέδραμαν μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, η UNICEF, η Humanity Greece, η Ίασις και η ΜΕΤΑδραση, καθώς και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Οι οργανώσεις αυτές συνέβαλαν με ιατρική, ανθρωπιστική και ψυχοκοινωνική στήριξη. Έτσι εξασφάλισαν την παροχή ολοκληρωμένης βοήθειας σε όλους τους φιλοξενουμένους. Επιπλέον, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) απέστειλε φαρμακευτικό υλικό και εξειδικευμένο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi