Φωτιά στον Βαρνάβα: 4 άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα σε ΚΥ, νοσοκομείο

  • Ρούλα Τσουλέα
φωτιά
Λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας από τη φωτιά εφιστάται η προσοχή των κατοίκων των κοντινών περιοχών.

Τέσσερις άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα, με αποτέλεσμα να χρειασθούν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ο τέταρτος στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024, σε αγροτοδασική έκταση. Γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις και λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έφτασε στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε οικισμό. Γι’ αυτό τον λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη.  Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Μηνύματα του 112 φτάνουν συνεχώς στα κινητά των κατοίκων για να απομακρυνθούν προς άλλες περιοχές. Το πιο πρόσφατο είναι λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, με το οποίο συνιστάται σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό.

Σχεδόν μία ώρα νωρίτερα, λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και της φωτιάς που εξακολουθεί να καίει, έφτασε μήνυμα στους κατοίκους των κοντινών περιοχών να είναι σε ετοιμότητα. Πρόκειται για τους κατοίκους της Ροδόπολης, του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου και της Σταμάτας.

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokiniss