Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

  • Ρούλα Τσουλέα
Η φωτιά μπήκε στο πεντελικό όρος και απειλεί την βορειοανατολική Αττική.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Βαρνάβα Αττικής. Μπήκε στο πεντελικό όρος και πλέον απειλεί την βορειοανατολική Αττική.

Τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς και στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τελικά, όμως, εκκενώθηκε μόνο το Παίδων Πεντέλης,  διότι δεν χρειάσθηκε να γίνει το ίδιο και στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Παίδων Πεντέλης νοσηλεύονταν 29 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 6 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους στο Νταού Πεντέλης και στον Άγιο Σπυρίδωνα να κινηθούν προς Λεωφόρο Μαραθώνος και Ραφήνα. Η Αστυνομία περνάει από τα σπίτια και ενημερώνει τους κατοίκους.

Νωρίτερα ανάλογη εντολή είχε δοθεί στους κατοίκους σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη. Εντολή εκκένωσης έχει επίσης σταλεί στο Ντράφι, τη Διώνη και στον οικισμό Ανατολή.

Τα ξημερώματα είχαν σταλεί μηνύματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Μεταξύ αυτών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής νωρίς το πρωί, η φωτιά εξελίσσεται ταχύτητα και έχει μπει στο πεντελικό όρος. Παλεύουν να την ελέγξουν 510 πυροσβέστες με 16 ομέδες δασοκομάντος και δεκάδες οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας (στις 6.30 το πρωί) άρχισαν να πετάνε πάνω από τα μέτωπα και εναέρια μέσα. Συνολικά θα επιχειρήσουν 29, σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος θα αρχίσει με 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει πια μήκος πάνω από 20 χιλιόμετρα. Την αγωνία επιτείνει το γεγονός ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση των ανέμων, που τροφοδοτούν την εξάπλωσή της.

Φωτογραφία: Eurokinissi