Γ. Πισσάκας: Η Ανάσταση δεν θα έρθει για τους ασθενείς με καρκίνο – Αφέθηκε να «σβήσει» το ακτινοθεραπευτικο μηχάνημα του «Αρεταίειου»

Σε «λουκέτο» οδηγήθηκαν δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα — ένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειο «Αρεταίειο» της Αθήνας και ένα ακόμη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης- τα οποία αφέθηκαν να «σβήσουν» χωρίς κανείς να ασχοληθεί με την επισκευή και τη συντήρησή τους, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του προσωπικού.
Με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), Γιώργος Πισσάκας, κάνει λόγο για «αδιαφορία που πληρώνεται με ζωές» και θυμάται τη μέρα που ο Έλληνας ασθενής λάμβανε φροντίδα αντάξια του Royal Marsden του Λονδίνου.
Σήμερα, όπως καταγγέλλει, εκείνη η ποιότητα έχει χαθεί, αφήνοντας πίσω της σιωπή, εγκατάλειψη και ένα σύστημα που «κλείνει τα μάτια», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι δε ασθενείς, αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα.
Μαζί με τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που χάλασαν και δεν έχει εκκινηθεί καμία διαδικασία επισκευής ή αντικατάστασής τους, χαλασμένο είναι από τις αρχές Αυγούστου 2024 και το CyberKnife του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που ήταν το μοναδικο αυτού του είδους στον δημοσιο τομέα Υγείας.
Να σημειωθεί, πως το CyberKnife είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ρομποτικής ακτινοχειρουργικής, σχεδιασμένο για την ακριβή και στοχευμένη αντιμετώπιση καρκινικών και άλλων λειτουργικών βλαβών σε όλο το σώμα.
Σύμφωνα με τον κ. Πισσάκα, με τον οποίο επικοινώνησε το iatropedia.gr, κανένας δεν έχει εκκινήσει διαδικασίες για την αντικετάσταση ή την επιδιόρθωση των τριών αυτών μηχανημάτων.
Δείτε την ανάρτηση του Διευθυντή Αντινοθεραπευτικής Ογκολογίας του «Αλεξάνδρα»
Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Πισσάκας:
«Ξεκίνησε σήμερα η Μεγάλη Εβδομάδα , στο τέλος της οποίας μας περιμένει το φως της Ανάστασης. Ανάσταση όμως για τους ασθενείς που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής τους, δυστυχώς, δεν φαίνεται πουθενά.
Δύο ακτινοθεραπευτικά, ένα Πανεπιστημιακό και ένα Στρατιωτικό αφέθηκαν να σβήσουν γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε, παρά τις απελπισμένες φωνές εδώ και χρόνια του προσωπικού τους. Όταν μετά την ειδικότητα στο Αρεταίειο πήγα στο Royal Marsden, στο Λονδίνο, ένιωθα τόσο περήφανος που ο έλληνας ασθενής στο Αρεταίειο δεχόταν τόσο καλή ακτινοθεραπεία όσο και στο κορυφαίο Royal Marsden. Και μετά το Αρεταίειο αφέθηκε να απαξιώνεται μέχρι το τελικό του κλείσιμο ….. Και φυσικά κανένας δεν ευθύνεται για τίποτα…ακόμη και αν η αδιαφορία πληρώνεται με ζωές….»