Γεννηματάς: Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου για τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

  • Iatropedia newsroom
Γεννηματάς
Για φωτογραφίες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν με τεχνητό τρόπο δυσμενή εντύπωση, για νοσοκομειακή μονάδα πρώτης γραμμής, όπως είναι το «Γ. Γεννηματάς», κάνει λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, 15 Μαΐου, η διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματάς» επισημαίνει πως η πρώτη απεικονίζει το Παθολογικό Ιατρείο των ΤΕΠ του νοσοκομείου στις 11/05/2024 (Σάββατο, ημέρα εφημερίας/24ωρης της Ομάδας Α΄, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ).

Η δεύτερη φωτογραφία, στο ίδιο δημοσίευμα της 15/05/2024, απεικονίζει ομοίως τον  ίδιο χώρο, στην εφημερία της 15/16-05-2024 (16ωρη) του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Εντός των χώρων ΤΕΠ, υφίστανται 3 Ιατρεία Υποδοχής (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ).

Εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ υφίστανται 15 σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών.

Στο πλαίσιο υποδοχής  πλειόνων περιστατικών τα οποία διακομίζονται μέσω Σ/ΕΚΑΒ και ιδιωτικών ομοίων), τα εν λόγω περιστατικά προωθούνται ΑΜΕΣΩΣ εντός του χώρου ΤΕΠ, προκειμένου να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συναφώς τα ασθενοφόρα (κυρίως ΕΚΑΒ) αποδεσμεύονται, ώστε να είναι διαθέσιμα για κάλυψη αναγκών υγείας, συμπληρώνει.

Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί.

Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές, σχολιάζει η διοίκηση του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι οι φωτογραφίες χρειάζεται και να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία.

Όπως αναφέρει, στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν 983 και οι εισαγωγές ασθενών 180 (Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ πλέον των 190  ασθενείς).

Αναφέρει επίσης πως αναπτύχθηκαν αρχικά 15 επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε 672 και οι εισαγωγές ασθενών σε 156.

Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά) 150 ασθενείς.

Έχουν αναπτυχθεί 15 επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά) δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, όπως είναι το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προληπτικό φάρμακο της AstraZeneca για την COVID μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας σε ευάλωτους ασθενείς

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ διακόπτει τη σύμβαση σε 50 γιατρούς λόγω υπερσυνταγογράφησης

Πονοκέφαλος: Πότε χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μία ειδικό