Γεωργιάδης: Έρχονται νέες προσκλήσεις για τη συμπλήρωση θέσεων στα νοσοκομεία από τον ερχόμενο μήνα

  • Iatropedia newsroom
Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
Την εξέλιξη των εργασιών για το νέο έργο, την κατασκευή της νέας Ογκολογικής πτέρυγας του Νοσοκομείου της Λαμίας αλλά και τις εργασίες για την αναβάθμιση των ΤΕΠ, επιθεώρησε ο υπουργός Υγείας

Την εξέλιξη των εργασιών για το νέο έργο, την κατασκευή της νέας Ογκολογικής πτέρυγας του Νοσοκομείου της Λαμίας αλλά και τις εργασίες για την αναβάθμιση των ΤΕΠ, επιθεώρησε σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επίσκεψή του στη Λαμία.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι εργασίες για την ανέγερση της ογκολογικής πτέρυγας και σύμφωνα με τις προβλέψεις το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν εκπνεύσει ο συμβατικός χρόνος και να παραδοθεί του επόμενους μήνες.

Πρόκειται για μία νέα πτέρυγα πλήρως εξοπλισμένη που θα ανακουφίσει τα ογκολογικά περιστατικά της Κεντρικής Ελλάδας που σήμερα είναι υποχρεωμένα να κατευθύνονται είτε στην Αθήνα είτε στη Λάρισα.

Συγχρόνως, η αναβάθμιση των ΤΕΠ στο Νοσοκομείο της Λαμίας, που έχει ξεκινήσει, αναμένεται διαμορφώσει τις συνθήκες για ποιοτική δημόσια υγεία σε συνδυασμό ωστόσο με νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, που εποπτεύει την εξέλιξή τους.

Αναφερόμενος στα έργα που εξελίσσονται, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «με τα έργα και τις υποδομές που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Νοσοκομείο της Λαμίας θα είναι ανάμεσα στα καλύτερα νοσοκομεία της Περιφέρειας» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα 2.500 τμ των νέων ΤΕΠ που κατασκευάζονται.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας, στην οποία μετείχαν ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης και η γγ του υπουργείου, Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με κρίσιμες προτεραιότητες του νοσοκομείου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε και για τις προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί και για τις οποίες δεν προέκυψαν ενδιαφερόμενοι.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στις παραιτήσεις των γιατρών, που τις απέδωσε σε «τοπικούς λόγους» και μιλησε για τις «76 προσκλήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που ήταν άγονες».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και με τον εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και συζήτησε τα επιμέρους θέματα που έχουν σχέση με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζήτησαν άμεσα προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο της Λαμίας, σημειώνοντας πως «ο σημερινός αριθμός τους δεν είναι επαρκής, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν αρκετά τμήματα του νοσοκομείου».

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι θέσεις ιατρικού προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σημειώνοντας συγχρόνως πως «ο ασθενής που φτάνει στο νοσοκομείο θέλει να τον δει γιατρός και δεν εξετάζει την εργασιακή του σχέση».

Με την άφιξη του στη Λαμία είχε συνάντηση με το μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, αλλά και με τον δήμαρχο Λαμιέων, Πανουργιά Παπαϊωάννου, και συζήτησαν για τα θέματα υγείας της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λαμιέων έθεσε με εμφατικό τρόπο το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σημείωσε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσής του και υπογράμμισε πως «οι σημαντικές ελλείψεις επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «ήδη το Νοσοκομείο της Λαμίας εντάχθηκε στην κατηγορία των νοσοκομείων «άγονα β΄» έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρό κίνητρο προσέλκυσης γιατρών» ενώ είπε ότι «υπάρχει ένα επιπλέον οικονομικό κίνητρο 200 ευρώ το μήνα και σε 18 ειδικότητες επιπλέον 400 ευρώ το μήνα, από όσα έπαιρναν μέχρι χθες» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «έτσι θα καλυφτούν οι θέσεις των γιατρών που έως τώρα με τις προκηρύξεις παρέμειναν ακάλυπτες».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «στις αρχές του επόμενου μήνα αλλά και στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνουν πολλές προσκλήσεις για ιατρικό δυναμικό για την συμπλήρωση θέσεων στα νοσοκομεία».

Ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στις μονάδες υγείας της περιοχής με επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων, όπου είχε συνάντηση με τους γιατρούς και το προσωπικό, αλλά και με τον δήμαρχο Ηλία Κυρμανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυξήστε την ευλυγισία σας

Καρκίνος του μαστού: Ανοίγει ο δρόμος για ακτινοθεραπεία τριών αντί πέντε εβδομάδων για όλες τις ασθενείς