Iatropedia

Γεωργιάδης για Αττικόν: Το νοσοκομείο βγάζει πράγματι ράντζα στις εφημερίες, μεγαλώνουμε τον χώρο των επειγόντων περιστατικών

«Μεγαλώνουμε τον χώρο των επειγόντων περιστατικών από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Το έργο θα εγκαινιαστεί στις αρχές Απριλίου του 2025», ανέφερε για το «Αττικόν» ο υπουργός Υγείας

Το νοσοκομείο «Αττικόν» βγάζει πράγματι ράντζα στις εφημερίες, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι το νοσοκομείο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, λόγω της πολύ καλής του φήμης. Μάλιστα, επειδή η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο είναι πράγματι πολύ μεγάλη, ο χώρος των επειγόντων περιστατικών μεγαλώνει με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να φτάσει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το νοσοκομείο έχει ράντζα αυτήν τη στιγμή, αφού, όπως είπε ο υπουργός, το εργοτάξιο έχει καταλάβει κομμάτι του χώρου.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» στο Action 24, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Το πρόγραμμα προσλήψεων για το Υπουργείο Υγείας που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, έρχεται σε συνέχεια της προεκλογικής μας δέσμευσης για 10.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Φέτος προκηρύξαμε 6.000, του χρόνου θα προκηρύξουμε 4.000, άρα οι 10.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού είναι αυτές που είχαμε υποσχεθεί. Παράλληλα διεκδικούμε και επικουρικό προσωπικό».

Για την αυξημένη κίνηση στις εφημερίες στο ΠΓΝ «Αττικόν»

«Το νοσοκομείο «Αττικόν» βγάζει πράγματι ράντζα στις εφημερίες γιατί συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο από περιοχές πέραν της Δυτικής Αττικής. Το 55% των προσελεύσεων στο «Αττικόν» είναι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Είναι ένα νοσοκομείο με πάρα πολύ καλή φήμη και πάρα πολύς κόσμος επιλέγει να πάει εκεί. Όταν σε μία στιγμή εφημερίας πάνε 1500 άνθρωποι, μέχρι να τακτοποιηθούν στα δωμάτιά τους, περνάει κάποιο χρονικό διάστημα. Την επόμενη μέρα, όλοι έχουν τακτοποιηθεί».

«Επειδή εντοπίσαμε ότι στο «Αττικόν» υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη πίεση, εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης το εξής έργο: μεγαλώνουμε το χώρο των επειγόντων περιστατικών από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Το έργο θα εγκαινιαστεί στις αρχές Απριλίου του 2025. Ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η πίεση με τα ράντζα είναι και το συγκεκριμένο έργο, καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε από τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν μείνει 500, διότι το εργοτάξιο έχει καταλάβει ένα κομμάτι του χώρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Βούλιαξε ξανά από ράντζα – Μεγάλες αναμονές, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (φωτο)

Παιδική παχυσαρκία: Μη επαρκής η σωματική άσκηση των παιδιών στην Ελλάδα, περνούν έως και 3 ώρες την ημέρα στις οθόνες