Για την κατάσταση στο ΕΣΥ και την δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως αποτυπώνεται στην πρόσφατη έρευνα της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι κατά τον τελευταίο χρόνο με τη αυξημένη δυσαρέσκεια των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), όπως καταγράφεται στην μελέτη.
«Επιστρέφουμε στα νούμερα που είμασταν πριν από την πανδημία. Μέσα στην πανδημία υπήρχε μια πολύ μεγάλη δημοσκοπική βελτίωση της εικόνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατί θυμάστε εκείνη την εποχή βγαίναμε στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαμε τους γιατρούς. Τότε είχε αποτυπωθεί μια ραγδαία βελτίωση της εικόνα τους ΕΣΥ. Τώρα στις δημοσκοπήσεις όσο περνάμε στην εποχή της ομαλότητας επιστρέφουμε στα νούμερα που είμασταν πριν. Δεν εκπλήσσει κανέναν που γνωρίζει από αυτήν την κατάσταση.
Στην ίδια έρευνα παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, σημειώνει ο Υπουργός Υγείας:
«Το πιο εντυπωσιακό είναι διπλασιασμένα τα ποσοστά υπέρ της μεταρρύθμισης του προσωπικού γιατρού χωρίς πια την πανδημία. Σε εποχές κανονικότητας. Κι αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε συγκεκριμένα.
Τέλος, ο υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης του λέγοντας ότι είναι Υπουργός Υγείας μόλις 4 μήνες και πως οι επιδόσεις αυτές δεν αφορούν στη δική του θητεία.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
Γεωργιάδης: «Η εικόνα που έχω είναι ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα»
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου και τις καταγγελίες του για πλημμελή παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στον πατέρα του, ο οποίος κατέληξε σήμερα το πρωί στο «Αττικό» Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, αφού συλλυπήθηκε την οικογένεια του βουλευτή και επισήμανε ότι τιμά τον αγώνα που έδωσε για τον πατέρα του, επισήμανε πως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να χυθεί άπλετο φως.
«Διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να καταγραφούν όλα τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να χρησιμοποιηθούν δικαστικά όλες αυτές οι πληροφορίες. Η εικόνα που έχω από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την ενημέρωση που είχα και χθες και προχθές είναι ότι έχουν τηρηθεί πλήρως τα πρωτόκολλα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ιατρική κρίση ενός γιατρού, στην οποία δεν μπορεί να υπεισέλθη ένας Υπουργός. Είναι θέμα επιστήμης και κρίσης», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«Εγώ είμαι Υπουργός Υγείας δεν είμαι γιατρός. Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής κρίσης δεν είναι δική μου δουλειά. Η ευθύνη της κυβερνήσεως και του υπουργού είναι, αν χρειάστηκε σύμφωνα με τους γιατρούς του ΜΕΘ υπήρχε ΜΕΘ; Ναι υπήρχε. Γιατρός υπήρχε να τον προσέχει; Είχε. Νοσηλευτές είχε, οξυγόνο υπήρχε που το χρειάστηκε; Ναι. Τα φάρμακα που του είπαν οι γιατροί να πάρει, τα πήρε; Ναι. Αυτή είναι η δουλειά του κράτους και του Υπουργού», κατέληξε.