Γεωργιάδης για τα ράντζα στο «Αττικόν»: «Πληρώνει το τίμημα της καλής του φήμης»

  • Ελισάβετ Σταύρου
Αττικόν - Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, μίλησε για την κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» με τα δεκάδες ράντζα στην πρωινή εφημερία.

Για τις τραγικές εικόνες που συνεχίζουν να βγαίνουν από το νοσοκομείο «Αττικόν» με ράντζα στους διαδρόμους, μίλησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ράντζα γενικά στην Ελλάδα δεν έχουμε. Το μόνο νοσοκομείο που βγάζει ακόμα ράντζα είναι το Ατιικόν και ο λόγος είναι διπλός. Πρώτον, έχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, γιατί είναι ένα πάρα πολύ καλό νοσοκομείο και όλοι επιλέγουν να πάνε εκεί στην εφημερία του. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανακατασκευή των ΤΕΠ, τα οποία θα παραδοθούν τον Μάρτιο, και έχει προκαλέσει κάποια δομικά προβλήματα μέσα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Υπουργός.

«Σε περίπου 15 ημέρες θα παρουσιάσουμε ένα νέο σχέδιο για τις εφημερίες και ειδικά για το Αττικόν, για να ελαφρύνουμε λίγο την εφημερία του. Αλλά σε γενικές γραμμές, το Αττικόν πληρώνει το τίμημα της πολύ καλής του φήμης», πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ράντζα ξανά από την πρωινή εφημερία», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τι είπε για τις αυξήσεις στα φάρμακα

Σχετικά με τις αυξήσεις στα φάρμακα, οι οποίες έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους ασφαλισμένους, απόφαση που ωστόσο στηρίζουν οι φαρμακοποιοί, ο Υπουργός επανέλαβε ότι τα φάρμακα στα οποία επιβλήθηκαν οι αυξήσεις, ήταν πολύ φθηνά φάρμακα που ήταν σε έλλειψη. «Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολη, αλλά έπρεπε να την πάρω. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, εκτός αν θέλαμε να μην βρίσκουμε τα φάρμακα».

Επίσης, για το έλλειμμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δήλωσε ότι φέτος έχουν προκηρυχθεί 6.500 θέσεις, αλλά οι προκηρύξεις συνεχίζουν να βγαίνουν άγονες, ενώ το Υπουργείο Υγείας δίνει νέα κίνητρα για να προσελκύσει περισσότερους γιατρούς. «Χθες υπεγράφη η νέα ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές, για τα νέα κίνητρα. Οι προσκλήσεις για μόνιμο προσωπικό με τα νέα κίνητρα που θεσπίζουμε θα γίνει σύντομα και εκτιμούμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση από τα προηγούμενα χρόνια».

Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ένας γιατρός οφείλει να παραμείνει σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο για 5 χρόνια. Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχει σκέψη να μειωθεί στα 4 χρόνια, για να κάνουν τις μετακινήσεις πιο ελκυστικές.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι όλοι οι επικουρικοί ανανεώθηκαν.

Δείτε επίσης: Υπέρ των αυξήσεων στις τιμές των φαρμάκων και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) 

Δείτε όλα όσα είπε ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης


Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI